Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нинова се обяви за спасителка на 2,5 млн. българи

Нинова се обяви за спасителка на 2,5 млн. българи

В нова роля се видя соцлидерката Корнелия Нинова. Днес тя се обяви да спасителка на 2,5 млн. българи.

"Като не се регистрирахме в петък в НС, спасихме над 2,5 млн българи от новия данък върху старите коли. Не се съмняваме, че ГЕРБ и Обединените патриоти ще си го приемат, но няма как с нашите гласове да им осигурим кворум за поредното бъркане в джоба на най-бедните хора", заяви Нинова по време на заседание на "Позитано" 20 за алтернативния бюджет, който червените пишат. Той ще бъде подложен на широко обществено обсъждане в понеделник. В него ще вземат участие синдикати, професионални организации, учени, депутати и членове на Националния съвет на БСП, както и коалиционни партньори.

"Що за стабилно управление е това, което разчита на гласовете на опозицията, за да вдигне данъците на хората. Няма как да стане. Оставете ги тях. Това мнозинство и правителство е на финала. Нека видим ние какво можем да направим след тях, защото навсякъде е разруха - и в здравеопазването, и в социалната сфера, и в сигурността на гражданите", каза още соцлидерът.

В заседанието участваха председателите на съвети в БСП. Те обсъдиха финансовите, икономическите и социалните параметри на алтернативния бюджет на БСП. С него се предлага махане на плоския данък, прогресивна скала за облагане, семейно подоходно облагане, безплатни учебници до 12 клас. Не се казва обаче откъде БСП ще осигури парите за това.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе