Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нинова: Няма да има коалиция с ГЕРБ!

Нинова: Няма да има коалиция с ГЕРБ!

Един мой колега създава напрежение и се опитва да обърне курса за коалиция с ГЕРБ, обяви пред журналисти във Варна Корнелия Нинова. "Това няма да стане, защото всички национални органи на партията са казали „не" на такава голяма коалиция", продължи лидерът на социалистите.

Гледайте Германия, мислете за България. До какво доведе голямата коалиция там? До срив на системните партии и появата на нещо екстремно, крайно, националистично, опасно. Защото когато големите леви и десни партии се съберат, изчезва алтернативата, изчезва политиката и се налага едно статукво за интереси, власт и пари. Тогава народът си избира другото, крайното, което е опасно. Затова на тези, които продължават да ровят в партията и настояват за коалиция с ГЕРБ, ще им кажа – няма да стане!, отсече тя.

В ГЕРБ има сериозни противоречия, става въпрос за разпределяне на порции власт и пари. Вижте откритото писмо на съветниците от Ботевград, едната половина обвинява другата половина от ГЕРБ в заигравки, далавери и т.н. Спорът между кмет и депутат в Хасково е по същата причина – за назначения, за „калинки", за влияние... Просто се разпадат отвътре!, коментира Нинова. 

До това води преяждането с власт толкова години на всички нива – законодателна, изпълнителна, местна. И в БСП има вътрешни спорове, които продължават с години. Слава Богу, те не са по същите причини. Аз ги оценявам като междуличностни, които мисля, че ще се решим чрез нашите партийни форуми, каза още лидерът на БСП. 

През ноември социалистите ще представят свой проект за бюджет за 2018 г. Другият основен приоритет на партията е Звеното за борба с корупция и новия закон. Нинова е категорична, че проектите на ГЕРБ и БСП не може да бъдат обединени, защото се различават коренно. 

Комисията по досиетата трябва да бъде закрита, защото изчерпа своите функции и ще бъде използвана като инструмент за разделение на обществото, като "бухалка", особено в ръцете на Антон Тодоров, допълни Нинова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе