Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нинова: БСП доказа, че е единна

Нинова: БСП доказа, че е единна

БСП направи показно как се правят избори в над 1000 секции - без опашки, без чували. Това заяви преизбраната лидерка на партията Корнелия Нинова, която спечели с 81,5 процента.

Тя подмина без коментар подадените жалби и сигнали за нарушение на изборните правила.

"Направихме радикална историческа промяна в БСП и я направиха необратима. Но сега ни предстои много по-голямата задача - да направим промяната в България необратима. Знам, че можем заедно и вярвам, че това ще стане съвсем скоро.", обобщи резултата от вота Нинова.

"Членовете на партията доказаха, че БСП е най-демократичната европейска лява партия", отбеляза тя. По думите й, партията е консолидирана и единна. "Всички внушения, че БСП се разцепва, приключиха вчера. Партията доказа, че е в кондиция", категорична е Нинова, след като нейни съпартийци констатираха точно обратното - че БСП е по-разделена от всякога.
 
Резултата от над 80% за себе си тя разтълкува, че й "дава легитимност и одобрение на това, което направихме досега, и желание да го продължим".

"Прекланям се пред морала и силата на българските социалисти. Благодаря ви за уникалната емоция, която преживяхме заедно. Вие направихте промяната в БСП необратима", обърна се тя към избирателите си - половината членове на партията.

Нинова не пожела да отговори дали ще покани в новото Изпълнително бюро някои от досегашните си конкуренти в състезанието за партийния пост, като, например, Кирил Добрев, който е член на ръководството и неин заместник.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе