Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП: ГЕРБ са неспособни да предложат качествено нов модел на здравеопазване

БСП: ГЕРБ са неспособни да предложат качествено нов модел на здравеопазване

Успешен ще е вот, в който стане ясно, че ГЕРБ са неспособни да предложат качествено нов модел на здравеопазване, а вместо това предлагат да се наливат пари в една система, която всички констатират, че е пробита. Успешен ще е и вот, в който прозвучи, че има и алтернатива, път напред, математическите изчисления не ни интересуват. Това коментира пред медиите в парламента Крум Зарков от БСП във връзка с обявеното в края на миналата седмица намерение на групата на левицата да поиска вот на недоверие заради здравеопазването.

В момента здравните специалисти на левицата работели по мотивите, щели да са готови до края на седмицата и в първите дни на идната да бъдат внесени в парламента.

Зарков уточни, че няма да се консултират с други политически сили, в частност с ДПС, а ще внесат ясни аргументи, както и алтернативата на столетницата за друг вид система на здравеопазване, всеки, който се "познае" в тях, е добре дошъл да ги подкрепи.

БСП ще разгледа с внимание единствената кандидатура от квотата на НС за съдия в Конституционния съд, увери също Крум Зарков. Номинацията трябва да бъде гласувана в пленарната зала тази седмица.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе