Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Непослушният Чавдар в класа на реформаторите

Непослушният Чавдар в класа на реформаторите

Варненският бизнесмен и кандидат за кмет на последния местен вот Чавдар Трифонов ще играе соло в новоизбрания Градски парламент. Той излезе от групата "РБ и Народен съюз" и се закле като независим общински съветник. "Това не е група на реформаторите, трудно бих я нарекъл такава след изборите", отсече Трифонов.

И категорично отрече слуховете, че ще мине към хората от "Живот за Варна" на Данаил Папазов.

Чавдар Трифонов обяви пръв кандидатурата си за кмет на Варна още на 15 март на освещаването на политическия си офис и направи най-дългата кампания, а доста пъти изненадваща и атрактивна. Като протест срещу ремонтите по ларгото и в центъра хората му направиха кампанията "Чисти обувки" с ваксаджия, който безплатно лъскаше обувките на варненци и гости от прахоляка. Въпреки че Радан Кънев публично си заложи политическата кариера за балотаж Трифонов - Портних, неговият кандидат не стигна на полуфинал и събра 9% от гласовете. "Не мога да се чувствам удовлетворен, защото не беше отчетена реално волята на варненските избиратели. Дори един, десет или хиляда гласа да не повлияят на избора на г-н Иван Портних за кмет, можем ли да кажем, че гласът няма значение", казва Трифонов. Според него системата трябва така да работи, че да отразява волята на всеки един избирател. Като новоизбран общински съветник смята, че с работата си ще е полезен в местната комисия по финанси и бюджет, по транспорт, благоустройство и комунални услуги или комисията по младежки дейности и спорт. "Няма да съм опозиция заради самата опозиция, но съм човек с конкретни идеи и визия какво ще е хубаво за града, за дъщеря ми и средата, в която искам тя да продължи да живее", казва бизнесменът. Смята да подкрепя всички решения на ОбС в тази посока и обратно-да бъде аргументирана позиция на тези, които се разминават с дневния ред на хората. Очаква да види Програмата за управлението на Варна, а вече има и първа забележка към мнозинството в местния парламент-всъщност кой го формира и как.

Надява се ГЕРБ във Варна да последва примера на Бойко Борисов, който преди една година след като получи мандат направи открити разговори с политическите сили и според приоритетите се създаде мнозинството. "Дали ни харесва или не, това е правилната посока", смята Трифонов. След изборите се захванал здраво за работа. Бизнесменът е управляващ партньор в двете зърнени и агро компании Севан" и "Хранекспорт". Казва, че работата го мобилизира и не позволява оптимизмът и градивната енергия, които са характерните му черти, да се изпарят. Той е на 40 години, зодия "лъв", кореняк варненец. Завършва Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" в града, а след това "Маркетинг и мениджмънт" и магистратура "Стопанско управление" в Икономически университет - Варна. Специализира стратегически финанси в IMD, Лозана, както и финанси и дялово инвестиране в LBS, Лондон. Включва се в Програма за развитие на лидери в ESADE, Барселона. Семеен е, има дъщеря на 10 години -Боряна, с която обичат заедно да плуват през уикендите. Той е председател е на плувни спортни клубове "Черно море" и на Македонското културно-просветно дружество "Гоце Делчев" във Варна. Любимата му разходка е с приятелска яхта в морето, защото е запален любител ветроходец . А почивка ще си даде чак за Коледа заедно със семейството.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе