Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Немска легенда дава старта в Банско

Немска легенда дава старта в Банско

Васмайер ще прави и показно заедно с Жирардели

Традицията едни от най-големите скиори в света да дават старт на сезона в Банско, ще бъде спазена и тази година, обявиха от ръководството на курорта. Легендарният немски алпиец Маркус Васмайер, който е световен и двоен олимпийски шампион, ще открие 13-ата кампания в курорта на 12 декември.

Освен 52-годишния собственик на музей на бита и спорта в сърцето на Бавария в шоуто на Бъндеришка поляна, както винаги ще се пуснат единственият 5-кратен носител на Големия кристален глобус Марк Жирардели и скиор номер 1 на България за всички времена Петър Попангелов. Васмайер, който вече е бил у нас в качеството си на коментатор на ARD за Световните купи. Той е вторият германец, идващ за старта на сезона, след знаменитата Рози Митермайер, която бе в Банско през 2005 г. Любопитен факт е, че нейният син - Феликс Нойройтер, е човекът, подобрил 23-годишния рекорд на Васмайер по победи за Германия при мъжете. Миналия сезон настоящият ас, участвал в рекламния клип за състезанията в Банско през 2012 г., записа 11-ия си успех за Световната купа. Така има вече 2 повече от предшественика си.

Иначе Васмайер дебютира на голямата сцена на 20 г. През 1994 г печели два медала на Олимпиада в Супер Г и и гигантски слалом. Триумфът му в Лилехамер (Нор) в рамките на 6 дни, а след него спира със ските. После Васмайер работи като коментатор в ARD до 2014 г., когато е заменен от Мария Хьофъл-Рийш (Гер).

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе