Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов за БСП: Нека си хапнат и пийнат на Бузлуджа - те обичат

Борисов за БСП: Нека си хапнат и пийнат на Бузлуджа - те обичат

Каква мощ са демонстрирали? В Нови пазар в цялата община имат един кмет, в Шумен – един. Това е страшна мощ. Нека да си хапнат и пийнат, те обичат. Това беше реакцията на премиера Бойко Борисов пред журналисти в Нови пазар по повод традиционния събор на социалистите на връх Бузлуджа. Министър-председателят присъства на церемония по откриване на обновените административни сгради на полицейския участък и пожарната, както и на санирани блокове.

„Не бива да се харчи енергия, това си е тяхна традиция. Сега много злини са направени в България за тези десетилетия управление, но да не им разваляме празника. Нашата работа е да показваме какво е било и се радвам, че вече кметовете започнаха, слагат снимки на това, което е било и слагаме снимки на това, което сме направили. Можете спокойно да им покажете: „Това беше по време на управлението на БСП, а сега е така". Аз знам какво е да си кмет по управление на БСП – в София щяха да уморят хората. Не помните ли, направиха криза с боклука. Защо после няма никакви кризи? Не помните ли техният лидер, когато ходеше да мие с Вълка улиците в София? Те ще ми говорят за кметове какво са правили, какво са мъчили, да не говорим, че са ги и трепали преди години, около 44-та. Но честит им празник, ние показваме", коментира Борисов.

„Всеки кмет на Нови пазар от БСП може да седне при моя кмет и да каже: „Аз направих това и това и мога да кажа това и това". Каква мощ? Аз три пъти им занесох властта. Диктаторът отиде и им каза: „Моля ви се вземете, управлявайте, ето ви оставката". Три пъти го правих, дето се вика, смеят ми се сега, и те не могат. Е и какво – на шест месеца да правим избори, това ли иска държавата и това ли се очаква? Те са опозиция, а ние не можем да делим кметовете. Най-много кметове имат ГЕРБ и ДПС. Сега да не даваме на кметовете на ДПС?", попита премиерът и уточни, че там навсякъде живеят и хора, които са членове на ГЕРБ, и на БСП. „Шумен колко години – пречиствателна станция им направихме, зала, 28 блока санирани, кръгово и чакате стадиона. Поне да не го бяха разрушили, а не да го направим. Нека се забавляваме с тях, не са лоши. Колелета карат, коне карат", добави още Бойко Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе