Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Недопустима е намесата на Турция във вътрешните ни работи

Недопустима е намесата на Турция във вътрешните ни работи

Президентът на ПЕС Сергей Станишев заяви в ефира на БНТ, че "българската държава трябва много категорично да заяви на Турция, че това не е начинът за изграждане на добросъседски отношения. Никой няма право да се меси във вътрешните работи на страната." Той коментира информацията за забраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция.

Станишев припомни, че преди години политиката на Анкара била "нула проблеми със съседите", а сега има проблеми с почти всички съседни страни. "Да не забравяме, че България остана почти единственият им излаз към Европа", каза Станишев. Той допълни, че тъкмо поради това вмешателствата във вътрешните работи е недопустимо.

Лидерът на ПЕС посочи още, че подкрепя вота на недоверие срещу правителството по темата за здравеопазването, тъй като, според него, тази сфера е една от няколкото, които са в много лошо състояние.

Сергей Станишев поздрави министър-председателя Бойко Борисов за издигането на кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, но все пак изрази разочарованието си от някои партии, които са изиграли много лоша роля в този процес, очерняйки кандидатура на Бокова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе