Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Искри сред Патриотите заради назначението на Козарева за шеф на Агенцията по вписванията

Искри сред Патриотите заради назначението на Козарева за шеф на Агенцията по вписванията

За назначението на Габриела Козарева за директор на Агенцията по вписвания е отговорна единствено партия „Атака", това руши доверието в управляващата коалиция, посочиха в разпространена днес своя позиция от НФСБ по повод назначението на новия директор на Агенцията по вписвания Габриела Козарева.

Ръководството на партия НФСБ заявява, че кандидатурата на Козарева за шеф на Агенцията по вписвания не е обсъждана на Политически съвет на управляващата коалиция ГEPБ и „Обединени патриоти". „Тази кандидатура не е обсъждана и предлагана и на Коалиционния съвет на „Обединени патриоти" - НФСБ, ВМРО и „Атака", както изисква подписаното коалиционно споразумение. За това назначение е отговорна единствено партия „Атака", посочват от НФСБ.

„Политическа партия НФСБ категорично възразява срещу лансиране на кадри „през задния вход" и то от името на коалиция „Обединени патриоти". Считаме подобно поведение за недопустимо, защото руши доверието в управляващата коалиция и не е полезно за държавата, пише още в позицията на партията.

Габриела Козарева е доказан специалист и не е партиен активист на никоя партия, беше отговорът също в позиция, но на председателя на ПП „Атака" Волен Сидеров по повод назначаването на Габриела Козарева за директор на Агенцията по вписванията. Сидеров посочи, че подкрепя нейната кандидатура.

„Козарева е доказан специалист. Държавната администрация има остра нужда от такива кадри. По мое предложение, съгласувано с премиера Бойко Борисов, бе назначена, така както по предложение на Валери Симеонов беше назначен ген. Кирил Войнов за временно изпълняващ функциите на председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). Премиерът Бойко Борисов се съобразява с коалиционните предложения и винаги търси баланс в тях", заяви Сидеров.

Той добави, че в случая „Козарева" няма никакви основания за обструкции, освен ако някой политик, държавник или член на правителството се страхува, че от Агенцията по вписванията могат да станат ясни данни за негово участие във фирми и конфликт на интереси. „Това е негов проблем и не е повод за коалиционни интриги", каза още Волен Сидеров.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе