Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Атлетката Наталия Иванова е спортист №1 на Луковит за 2015-а

Атлетката Наталия Иванова е спортист №1 на Луковит за 2015-а

Лекоатлетката Наталия Иванова е №1 спортист на Община Луковит за 2015 година. Тя е състезател на ЛАК „Атлетик-90" (Луковит) и национална състезателка при девойки младша и старша възраст. В началото на месеца Иванова бе избрана и за Атлет №1 на Луковит за 2015-а и получи наградата си лично от президента на БФЛА Добромир Карамаринов (на снимката).

За трета поредна година кметът Иван Грънчаров организира официална церемония за отличаване на най-добрите спортисти на общината. Събитието се състоя на 28 декември в хотел „Дипломат Плаза". Кратък обзор на спортните постижения през последните 12 месеца направиха президентът на ВК „Ботев" (Луковит) Теодор Чипилов, президентът на ФК „Ботев" (Луковит) д-р Иван Иванов, треньорът на ЛАК „Атлетик-90" (Луковит) Атанас Иванов и секретарят на СКТМ „Комета Плюс" (Луковит) Веселин Кръстев.

Освен Наталия Иванова в Топ 10 на общината за 2015 г. бяха класирани и спортистите Борис Йотов (волейбол), Любомир Стефанов (лека атлетика), Андрей Трифонов (лека атлетика), Владислав Симеонов (футбол), Шенол Кадир Ебазер (тенис на маса), Христо Петков (волейбол), Милен Тонев (футбол), Иван Иванов (футбол) и Данчо Робертов (лека атлетика). Наградите им бяха връчени от председателя на Общински съвет Луковит Калин Василев.
Тази година класацията включваше и най-добър треньор на общината. Отличието получи треньорът на атлетите Атанас Иванов.

Два специални приза за перспективен състезател на общината връчи заместник-кметът Цветелин Цоков, който е и председател на комисията по избора на най-добрите спортисти. Той удостои с призовете подрастващите състезатели Даниел Димитров (тенис на маса) и Калоян Калчев (волейбол).

НАГРАДЕНИ:

Спортист №1 – Наталия Иванова от ЛАК „Атлетик-90" (Луковит) – шампион при девойки младша възраст на 2 000 м с препятствия и по планинско бягане, шампион при девойки старша възраст на 3 000 м с препятствия, сребърен медал на крос кънтри при девойки млаша възраст, сребърен медал на 3 000 м в зала, бронзов медал на 1 500 м в зала и на 5 000 м при девойки старша възраст, осмо място на Международна младежка купа по планинско бягане при младша възраст, пето място на Балканските игри на 2 000 м с препятствия и 3 000 м с препятствия при младша възраст, национална състезателка при девойки младша и девойки старша възраст.

Спортист №2 – Борис Йотов от ВК „Ботев" (Луковит) – нападател в мъжкия състав на ВК „Ботев" (Луковит), който се състезава във Висшата лига и е сред първите 5 отбора, отличен млад състезател с многобройни заслуги за общите постижения на отбора.

Спортист №3 – Любомир Стефанов от ЛАК „Атлетик-90" (Луковит) – шампион на 3 000 м в зала, сребърен медал на 1 500 м в зала, сребърен медал на 3 000 м на открито, сребърен медал на 10 000 м при юноши старша възраст, бронзов медал на 1 500 м на открито при юноши младша възраст, национален състезател.

Спортист №4 – Андрей Трифонов от ЛАК „Атлетик-90" (Луковит) – шампион в крос кънтри, сребърен медал в зала, сребърен медал по планинско бягане при под 16-годишните, сребърен медал на 1 000 м на Международния турнир за деца до 16 години, национален състезател.

Спортист №5 – Владислав Симеонов от ФК „Ботев"(Луковит) – полузащитник в мъжкия състав на ФК „Ботев"(Луковит), който се състезава в Северозападна „В" група, отличен състезател с многобройни заслуги за общите постижения на отбора, треньор на подготвителната група и на детския състав на клуба.

Спортист №6 – Шенол Кадир Ебазер от СКТМ „Комета Плюс" (Луковит) – първа ракета в мъжкия състав на клуба, който тази година се класира и участва в първенството на „А" група, отличен тенисист с много добри постижения.

Спортист №7 – Христо Петков от ВК „Ботев" (Луковит) – разпределител в мъжкия състав на ВК „Ботев" (Луковит), който се състезава във Висшата лига и е сред първите 5 отбора, отличен млад състезател с многобройни заслуги за общите постижения на отбора.

Спортист №8 – Милен Тонев от ФК „Ботев"(Луковит) – нападател в мъжкия състав на ФК „Ботев"(Луковит), който се състезава в Северозападна „В" група, отличен състезател с многобройни заслуги за общите постижения на отбора.

Спортист №9 – Иван Иванов от ФК „Ботев"(Луковит) – защитник в мъжкия състав на ФК „Ботев"(Луковит), който се състезава в Северозападна „В" група, отличен състезател с многобройни заслуги за общите постижения на отбора, треньор на юношеския състав на клуба.

Спортист №10 – Данчо Робертов от ЛАК „Атлетик-90" (Луковит) – шампион по планинско бягане, сребърни медали при под 16-годишните на 800 м в крос кънтри и на 1 500 м на открито, сребърни медали на 100 м и на 300 м в Международния турнир за деца до 16 години, национален състезател.

Треньор № 1 – Атанас Иванов – треньор на ЛАК „Атлетик-90" гр. Луковит и треньор на националния отбор по планинско бягане при юноши и девойки младша възраст, неговите състезатели през годината спечелиха: 5 златни, 7 сребърни и 2 бронзови медала в държавните първенства по лека атлетика; 3 сребърни и 1 бронзов медал на международни турнири; осмо място на Международна младежка купа по планинско бягане; пето място на Балканските игри при 2 000 м с препятствия; два национални рекорда на 2 000 и 3 000 м с препятствия при девойки младша възраст.

Приз за перспективен състезател – Калоян Калчев – 13-годишен състезател във Волейболен клуб „Ботев"-Луковит, включен в отбора на 13-годишните момчета, определен от специалистите за един от най-добрите нападатели-деца в България.

Приз за перспективен състезател – Даниел Димитров – 8-годишен състезател на Спортен клуб по тенис на маса „Комета Плюс" -Луковит, надежден млад състезател с отличен потенциал и много добро развитие в спорта.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе