Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Наш борец изгоря с два телефона

Наш борец изгоря с два телефона

Борецът Николай Байряков стана първата родна жертва на кражба в Рио. Наглеци свили двата телефона на атлета, докато напуснал стаята си за кратко. Българската делегация е настанена в блок номер 10 в олимпийското село, което се намира в един от уж най-елитните квартали на града домакин - Бара да Тижука. Въпреки ВИП локацията, кражбите са на път да се превърнат в най-практикувания спорт по време на Игрите. "Влезли са в стаята и са ги отмъкнали. Ние бяхме в нашето помещение в същото време, но не видяхме нищо", обясни треньорът на класиците Армен Назарян пред БНТ. Сърбите, които са съседи на нашенците в комплекса, също били ужилени. Тарикати претърсили и техните стаи, след което си тръгнали с три чисто нови телефони. Всички атлети получиха джаджите последен модел от организаторите. Те са с вградени апликации, които ще помагат на олимпийците по-лесно да следят случващото се по време на състезанията. Стойността им ги прави любима цел за местните бандити, които после могат да ги продадат за цяло състояние по бразилските стандарти. Лекарят на нашите д-р Ангел Лозанов даде рецептата за справяне с хитрите доброволци, които вместо да си вършат работата, тарашат помещенията за ценни и лъскави предмети. "Това е някаква нова мода сред волунтерите, които чистят. Затова държим всичко под ключ. Предложих на нашата делегация ние сами да си почистваме апартаментите, за да не влизат тези хора, които са чужди за нас. Днес (вчера - б.р.) видях нещо ново - на входа на нашата зона вече карат доброволците да изпразват джобовете си върху една маса и да показват на охраната какво носят. Взели са някакви мерки, защото си знаят хората", заяви опитният лекар. Бегачката Силвия Дънекова също преживя сблъсък с бразилската действителност. "Свърши ми кафето и исках да изляза отсреща и да си купя. Веднага се втурнаха доброволци към мен и казаха, че е много опасно тук и да не излизам, въпреки че бях на едва пет метра от оградата. Аз реших да не ги слушам, защото за мен кафето е важно. Един военен, въоръжен с автомат, се залепи за мен и вървяхме заедно през цялото време. Много е страшно. Не съм предполагала, че има свят, в който може по този начин да се живее", сподели за премеждията си в Рио бегачката на 3000 м с препятствия. Високата престъпност в Бразилия и примамливият шанс за лесна печалба на гърба на спортистите, принудиха местните власти да въоръжат олимпийското село до зъби. До този момент обаче лек за кражбите на дребно все още няма, оплакват се ужилени олимпийци от цял свят.

Договор спъва Пеле за откриването

Пеле може и да не участва в церемония за откриването на Олимпиадата в Рио, уплашиха се в Бразилия. Краля на футбола изгаря от желание да запали факела, с който да даде старт на Игрите, но договор може да развали плановете на трикратния световен шампион. Въпреки това легендарният голаджия се срещна със сценографа на церемонията Абел Гомеш в местен ресторант, за да обсъдят как ще протече шоуто. Компанията "Legends 10" държи имиджовите права на Пеле и в деня на откриването има две събития, на които той трябва да присъства. Легендата на "Сантос" успокои феновете си и заяви, че ще намери начин да се измъкне от ситуацията. "Имам договор с тях и трябва да пътувам в деня на церемонията. Искам да участвам и дано да ме пуснат", бе цитиран от "globo.com" 75-годишният бивш нападател. Авторът на над 1000 попадения подписа с "Legends 10" в края на 2010 г., а споразумението е с валидност 30 години. Най-големият бразилски спортист никога не е участвал на Олимпиада. Едсон Арантес до Насименто, както е истинското му име, става професионален футболист едва на 16, което го вади от игрите, предназначени за аматьори, както бе по старите правила.

Гришо се направи на Христос в Рио

Най-добрият роден тенисист Григор Димитров се направи на Исус Христос при пристигането си в Рио. Хасковлията кацна в града домакин и веднага привлече вниманието на родните фенове. Гришо се отчете с фотос, на който позира в същата поза като най-известната статуя в света - тази на Спасителя, която се намира точно до Рио. Снимката на Димитров в Инстаграм бързо стана хит и получи 15 000 харесвания само за няколко часа. 38-метровото произведение на изкуството е проектирано от полския скулптор Пол Ландовски и бразилския инженер Хейтор да Силва Коща, а лицето е дело на румънеца Георге Леонида. Монументът е започнат през 1922 г., а конструкцията завършва девет по-късно. Проектът излиза 250 000 долара, които се равняват на 3 300 000 млн. днешни пари. Изделието е признато за едно от седемте нови чудеса на света. Надеждите на българските фенове са, че Гришо също ще сътвори чудо и ще покаже брилянтния тенис, който демонстрираше през 2014 г., когато спечели три турнира и игра полуфинал на "Уимбълдън".

Бивша на Болт се съблече гола

Бившо гадже на Юсеин Болт и куп други атлети се съблякоха чисто голи за фотосесия, посветена на Олимпиадата. Ямайската красавица Меган Едуардс и шесткратния олимпийски шампион скъсаха през 2012 г., но шоколадовата прелест изглежда не си е губила времето в последните години. Бегачката на 800 м свали всички дрехи пред обектива на фотографа Стивън Рамусен, чието вдъхновение за сесията е многообразието в красотата на атлетите от различни спортове. "Виждам прелест и любопитство във всичките фотоси, особено в контраста между размерите и формите на телата", коментира авторът на проекта.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе