Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС: Ще направим живота на българите по-добър /ОБЗОР/

ДПС: Ще направим живота на българите по-добър /ОБЗОР/
  • Мустафа Карадайъ преизбран за председател
  • Движението с амбиция за участва в управлението
  • Доган: Благодаря ви, че ви има
  • Задачата на задачите е  да предотвратим очертаващата се хуманитарна катастрофа, каза почетният председател

Ние сме партия която върви напред. Развива се! Твърдо вярваме, че успехите се дължат на усилията на всеки един от нас, когато сме обединени и в заедност вървим по пътя. Ние сме партията, която не просто има  амбиция да участва в управлението, ние знаем, че имаме силата, волята и капацитета да работим и да направим живота на българските граждани по-добър. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, закривайки юбилейната Х Национална конференция на Движението. И обяви: „Вярваме, че можем и трябва да възстановим демокрацията и да пазим мира като ценност!”.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС с визия за излизане от кризата /НА ЖИВО/

Карадайъ бе преизбран за председател втори мандат. Юбилейният форум се проведе изцяло онлайн. В него участваха 900 членове на партията, като за пълноценното им включване в дискусиите Движението изгради над 100 онлайн точки в страната.

ДПС със заявка за изпълнителната власт

Заявката за сериозно присъствие на ДПС в изпълнителната власт бе дадена от Мустафа Карадайъ още в политическия му доклад в началото на Конференцията. ДПС трябва да има значимо участие не само в парламентарната и местната власт, но и в централната изпълнителна власт. Само тези, които могат да назоват целите на своите действия, могат и да ги постигнат, категоричен бе Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: ДПС с историческа мисия за България

Доброто представяне на следващите парламентарни избори е въпрос на чест за ДПС. Бедете живи и здрави, за да отстоите себе си във времето, заяви председателят. И се обърна към делегатите с емоционални думи за обединение и готовност за укрепване на организационните структури. “Избирайки ръководните органи на партията, трябва да скрепим тези решения с личната отговорност на всеки един от делегатите – представители на нашите членове. То е необходимо, за да укрепим и развием организационните си структури, за да изградим имунитет срещу всеки политически вирус.”, каза Карадайъ.

ЕТО ПЪЛНИЯ ДОКЛАД НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДПС МУСТАФА КАРАДАЙЪ

Карадайъ: ДПС с историческа мисия за България

Заявката на ДПС за отлично представяне на изборите и сериозно присъствие в изпълнителната власт бе подплатена с приетата програма. С нея Движението предлага конкретна визия за излизане на страната от коранакризата.

Налице са предпоставки за историческа мисия на ДПС в името на спасението на демократичното бъдеще на България, заяви още в политическия си доклад председателят Мустафа Карадайъ. Трябва да използваме нашата сила и енергия. Трябва да бъдем активни и да осъществим нашата програма за ускорено и догонващо развитие на България, категоричен бе той. Извънредната обстановка изисква извънредни действия, отсече Карадайъ.

„Днес е в ход водородна революция в дигиталната ера”

ДПС постави въпроса за приоритетите на страната: чист въздух, чиста вода, храна, енергия, включването на свободните и активни граждани във вземането на решения и в контрола по тяхното изпълнение, както и използването на модерните технологии.

"Днес е в ход водородна революция в дигиталната ера. Това налага нов интегриран подход за управление на природните резурси, нов модел на взаимодействие между публичните власти и бизнеса", каза председателят на ДПС.

Мустафа Карадайъ специално подчерта ролята на почетния председател д-р Ахмед Доган за развитието на ДПС.  „Големите неща са присъщи на хора, които са способни да виждат бъдещето, да отприщват и регулират вътрешната сила на колективното тяло, да насочват и да дават посоката си”, каза Мустафа Карадайъ. И продължи: „Ние в ДПС имаме редкия шанс да сверяваме часовника си с държавник и политик като д-р Ахмед Доган”.

ДПС отбелязва своето безпокойство от управлението на страната, от кризата в здравеопазването, от състоянието на образованието, каза още Карадайъ. И подложи на унищожителна критика кабинета. Според него решенията вече са извън възможностите на правителство.

„Имаме нужда от обединение с ясна посока на развитие. Управлението на ГЕРБ е провал. Липсва ясна програма за ускорено развитие, а национал-популистката същност на ГЕРБ има за основа цел разделение и противопоставяне на нацията. Резултатът е ерозия на държавността, рушене на демокрацията, неспазване на Конституция и законите на страната", подчерта Карадайъ.

Почетният председател към ДПС: Благодаря ви, че ви има!

Благодаря ви, че ви има! Това емоционално каза на членовете на ДПС почетният председател на Движението д-р Ахмед Доган. От негово име приветствие към форума прочете евродепутатът Илхан Кючюк. След това почетният председател лично се включи, за да благодари на партията за брилянтно организирания онлайн форум.

ВИЖ ОЩЕ: Доган към ДПС: Благодаря ви, че ви има

"Понякога така съм се сърдил на съдбата, че ме направи политик, но като гледам как се развивате, значи трябва да се извиня на съдбата, защото получавам голямо вътрешно удовлетворение като ви гледам. Благодаря ви, че ви има”, обърна се д-р Доган към членовете на Движението. И заяви: „Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще, особено в контекста на вашата отговорност, на този хъс, които имате да правите нов свят. Поздравявам всички и във връзка с предстоящите празници!".

ВИЖ ОЩЕ: Доган със стратегическа реч пред ДПС

Доган посочи задачата на задачите: Да предотвратим очертаващата се хуманитарна катастрофа

Етикети:          

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе