Извънредни новини

Надежда за ЦСКА след срещата с Изпълкома

Надежда за ЦСКА след срещата с Изпълкома

Феновете на ЦСКА излязоха обнадеждени след срещата в БФС, на която бяха поканени от членове на ИЗпълкома. Присъстваха Михаил Касабов, Венци Стефанов, директор на "първенство и турнири" Антон Попов, както и пресеташето Йордан Грозданов.

Най-общо казано, пред ЦСКА има три варианта за оцеляване, без да се налага да се ходи в "А" окръжна група.

От БФС не виждат проблем за преместването и преименуването на "Литекс", каквито идеи има отдавна. Както е известно обаче феновете не са много щастливи от подобно развитие, но напоследък започнаха да отстъпват.

Вторият вариант е така нареченият "Берое". Той включва откупуването на определени активи и пасиви на сегашния клуб от страна на ново дружество. Той обаче няма да започне съвсем начисто каквито идеи имаше Гриша Ганчев с регистрирането на новото ФК ЦСКА. Всичко това обаче е в ръцете на постоянния синдик, който тепърва ще бъде назначен. В Стара Загора човекът на закона свърши доста бързо и качествено работата си.

Третият вариант е минаване през оздравявяне на сегашния клуб. Той е доста рискован, тъй като трябва да приключи на 31 март. Срокът е кратък, тъй като всяко решение на синдика, може да бъде атакувано от кредиторите, а при наличието на над 300 такива, не е ясно дали за най-голямата дреболия няма да се появят 4-5 жалби.

От БФС гарантираха на феновете, че зад вариантите стои лично президентът Борислав Михайлов. Също така разрешиха вариантите за спасение на ЦСКА да бъдат записани на телефони, за да няма после съмнения. Естествено, от БФС са винаги готови на вариант "А" окръжна група, но подобен е бил отхвърлен многократно от боса в сянка на ЦСКА Гриша Ганчев.

Не е ясно по кой път ще поеме бизнесмена, като очевидно ключово е решението на синдика.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе