Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Москов: Ако ми искат оставката, ще я дам

Москов: Ако ми искат оставката, ще я дам

Ако оставката ми бъде поискана, ще я дам, разбира се. Това заяви здравният министър Петър Москов в отговор на въпрос за искането на парламентарната група на ГЕРБ премиерът да преосмисли участието на ДСБ във властта.

По думите му ситуацията от последните седмици или месеци логично е да довела до напрежение и до изостряне на нервите. "Ако вашият въпрос е дали някои трудно обясними последователни и непоследотвални позиции и на блока, и на ДСБ, и на други партньори и т.н. пречат на работата на правителството, пречат и на моята работа – отговорът е да. Всичко друго е логичен резултат за повишено нервно напрежение във всички коалиционни партньори".

"За сметка на това пък вчера на Съвета за развитие, който е формата, който всъщност определя дневния ред на управляващото мнозинство и на МС, беше взето ясното решение за това мнозинството да се консолидира повече около пълноценното изпълнение на програмата на правителството", подчерта Москов. Формалният повод за това, че не е бил на националното събрание на ДСБ в неделя, според Москов е че не е бил поканен.

„Второ за мен е важно, когато партия взема решение, включително и ДСБ, то да не бъде вследствие на висок емоционален момент, ами вследствие на достатъчно дълъг размисъл. Аз съм го казвал и пак ще го кажа, в ДСБ има две мнения. Едното е свързано включително и с напускане на коалицията РБ, остра опозиция, реализиране на друг вид политически проекти около ДСБ. А другото е свързано със запазването на ролята на ДСБ вътре в РБ и с гарантиране на радикални реформи, чрез участие в мнозинството. Разбира се, аз споделям едната от тях. И нека да кажа следното - аз съм основател на ДСБ и нямам причина някой да може да ми обяснява дали съм или не съм част от ДСБ", каза Москов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе