Извънредни новини

"Монтана" празнува със сръбска скара

"Монтана" успя да се класира за пръв път в своята история на финал за купата на България. Момчетата на треньора Емил Велев загубиха от "Литекс" с 0:1 мача реванш от 1/2 финалите, но с общ резултат 2:1 се класираха за последния двубой на турнира. След грандиозното постижение в Ловеч, на път за вкъщи, Велев решил да заведе момчетата на вечеря в Монтана.

"Докато се прибирахме, реших да ги заведа да хапнат. Вечеряхме в хотел "Житомир" на пъпа на града. Собствениците са ни приятели и ни настаниха в сръбския ресторант. Понеже беше късно, си бяхме само ние - футболисти, треньори и от ръководството. Хапнахме и позабавлявахме се. Все пак успехът, който постигнахме, е голям и го заслужавахме. Няма как да мислиш само за футбол. Не може да се вглъбиш в играта, без да разпускаш. Момчетата бяха много превъзбудени и въобще не им се спеше. Затова празнувахме до към 2,30 ч", разкри пред "Стандарт" Емил Велев.

Той благодари на ръководството и кмета на града Златко Живков за усилията, които полагат за развитието на спорта в града. "Само по себе си това е голям успех. Всичко обаче е заслужено. Факт е, че "Монтана" ще играе на 25 май финал. Познавам ЦСКА. Израснал съм с тях и зарядът, който носи всеки мач с тяхното присъствие. Особено като играч и треньор на "Левски" съм изпитвал чувството на дербито от първо лице. Със сигурност ще стане хубав мач. Естествено е когато се класираш на финала, да мислиш и за трофея. Мечтите са безплатни и всеки се надява да вдигне купата, когато остава само един мач. Извървяхме дълъг път и ако се подготвим добре, ще се поздравим и с победа", коментира още Велев.

Играчите днес сутринта бяха на "Огоста", за да проведат възстановителна тренировка след успеха в Ловеч. Велев реши да пусне футболистите в почивка за уикенда. Но от понеделник започват да се готвят за двубоя срещу "Лудогорец" в събота.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе