Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Младите към Нинова: Защо ни прати на борсата?

Младите към Нинова: Защо ни прати на борсата?

 

Оперативното бюро на Младежкото обединение в БСП е излязло с позиция в защита на съкратените вчера от Корнелия Нинова служители на "Позитано" 20. Преди ден стана ясно, че Нинова е съкратила половината организационен отдел, в който работи и зам.-председателят на младежката организация Атанас Атанасов.

Аргументите на соцлидерката са, че заради липсата на средства след орязването на субсидиите, се налагат съкращения. В същото време Нинова критикува правителството, че не предприема нищо за хората, останали без работа и без доходи. И дори внася свои предложения за подпомагане на семейства.

В писмо до всички членове на Националния съвет на партията младежите социалисти призовават Нинова да преразгледа решението си.

“Изразяваме искрената си изненада от начина, по който бяха съкратени другари и колеги от Организационния отдел на партията. За нас буди недоумения фактът, че по средата на отчетно-изборна кампания, с напълно несъстоятелни аргументи, на трудовата борса са изпратени млади и образовани хора, ползващи се с огромно доверие от партийните структури, избрани в национални органи на БСП и Младежкото обединение”, пишат от ръководството на младежката организацията. Те не пропускат и факта, че “съкращенията на млади хора се случват в деня, в който Българската социалистическа партия на пресконференция поиска от правителството мерки за безработните, за земеделски производители и други, пострадали от ограниченията на извънредното положение.

От Младежкото обединение посочват още, че хиляди млади хора членуват в БСП, защото вярват в лявата идея, защото искат да участват в изграждането на едно справедливо и солидарно общество, в превръщането на България в просперираща социална и правова държава. “Ние не сме станали членове на партията заради един или друг председател. Нашата партия е в навечерието на своята 130-годишнина, защотоникога не е робувала на личности. Винаги в БСП е било водещо колективното начало. Важна е партията, важни са редовите членове”, казват още младите социалисти.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе