Извънредни новини

Младите лъвове спряха Русия

Младите лъвове спряха Русия

Стара Загора. Българският национален отбор по футбол за младежи до 21 години и съперниците им от Русия завършиха 3:3. Срещата бе част от квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2015 година.

Руснаците поведоха още в седмата минута след груба грешка на българската защита, но пет минути по късно Стефан Велков успя да изравни резултата. Малко преди края на първата част Ивайло Чочев вкара втория гол за България. 11 минути след началото на втората половина поредна груба грешка в българската защита остави непокрит Безелюк, който отбеляза второ попадение в срещата. Малко след това Козлов направи пълен обрат, след като вкара третия гол за Русия. Минута след попадението Колев изравни резултата с глава.

Пет минути преди последния съдийски сигнал Роман Емелянов остави Русия с 10 човека на терена, след като получи втори жълт картон заради грубо нарушение над Колев.

Така „сборная" продължава да оглавява временното подреждане в групата с актив от 10 точки от четири мача. Тимът на България излезе на втората позиция, изпреварвайки състава на Дания, но към момента „червеният динамит" е с цели два мача по-малко.

Младежите се завърнаха в Стара Загора за първи път от 12 февруари 2003 година, когато направиха 1:1 с Дания в контрола. Днес пък се получи второто равенство на тази национална гарнитура в града. В другите си четири срещи в Стара Загора младежкият ни състав се бе поздравявал с победата.

"Лъвовете" ще приемат в Стара Загора още тимовете на Дания (15 ноември) и Словения (19 ноември).

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе