Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Над 230 млади гимнастици показаха талант в Благоевград

Над 230 млади гимнастици показаха талант в Благоевград

Приключи XII международен турнир по спортна гимнастика за юноши и девойки в Благоевград в памет на треньора Любчо Солачки. Надпреварата, в която се включиха над 200 състезатели, се организира от едноименния клуб и общината. Надеждите ни в този спорт и техните треньори получиха поздравителен адрес от кмета Атанас Камбитов.

„Въпреки стремежа към победа никога не забравяйте, че е изключително важно уважението към тези, с които се състезавате. Важно е отношението към съотборниците, към хората, които срещате по време на състезания, важно е да бъдете спортсмени. Уважаеми треньори, продължавайте да подкрепяте младите надежди на българския спорт, учете ги на дисциплина, отговорност, съграждайте характер, който да им помага не само по време на състезание, но и в живота!", бяха част от пожеланията на градоначалника.

В турнира взеха участие гимнастици от пет държави - Гърция, Македония, Англия, Сърбия и България. Състезанието се проведе в зала "Скаптопара" през уикенда. В първия ден своите умения на различни уреди показаха гимнастиците от по-малките възрастови групи, като най-добрите от тях бяха наградени. Надпреварата продължи в неделя, когато бяха отличени по-големите гимнастици. Участниците в международния турнир получиха купи и медали. Отлично се представиха възпитаниците на Гимнастически клуб „Любчо Солачки" и спортистите на другия благоевградски клуб - „Пирин Благоевград 2011".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе