Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Младежи в риск с 4 турнира на „Спортна София“

Младежи в риск с 4 турнира на „Спортна София“

Този уикенд (11 - 12 юни) от 10.30 ч. в комплекс „Спортна София" в Зона Б5 ще се състоят спортни игри за популяризиране на спорта като средство за социално включване. В тях ще се включат както младежи от уязвими групи, така и млади хора, които са постигнали самостоятелност в живота си – аматьорския футболен сборен състав Тwitter Ритане, Клуба на австрийците в България, както и ученици от Американския колеж.

На 11 юни 2016 са насрочени мачовете по футбол, а на 12 юни ще се играе плажен волейбол, баскетбол и тенис на маса. Предвидени са награди за най-добрите във всички спортове. Игрите се провеждат с цел превенция на социалното изключване и насърчаване на личностното развитие на младите хора в неравностойно положение. Включването на младежите в спортни дейности не само ги приучава на дисциплина и постоянство, но и да придобиват умения за общуване и работа в екип. В спорта те се научават и на феър плей, което е съществено за тяхното персонално развитие.

Спортната проява се организира от Фондация „Конкордия България" в партньорство с Наблюдавано жилище – район Нови Искър, Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО", Фондация за социална промяна и включване и Клуба на австрийците в България.

Спортните игри са съфинансирани от Програмата за изпълнение на Общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столичната община и се реализират в подкрепа на инициативата „София2018 -Европейска столица на спорта".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе