Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП се изненадали, че министерските оставки няма да бъдат гласувани днес

БСП се изненадали, че министерските оставки няма да бъдат гласувани днес

От БСП са изненадани, че трите министерски оставки няма да бъдат гласувани днес от Народното събрание.

Определено в парламентарната група бяхме изненадани, но това се дължи явно на лошата комуникация на президентската институция и администрацията на Министерския съвет, обясни пред журналисти в НС Драгомир Стойнев. В крайна сметка, подчерта той, в тази държава институциите трябва да работят - било президентска, било на МС, и е хубаво да има комуникация. Тук по никакъв начин НС не е замесено - за липсата на комуникация между двете институции, обясни Стойнев.

Той не вижда умисъл в действията на президента, но уточни, че е задължение на държавния глава да отговори защо веднага не е подписал исканото освобождаване на главния секретар на МВР.

Депутатът от левицата Георги Стоилов е в страната, вероятно ще дойде утре в парламента, каза в отговор на журналистически въпрос Драгомир Стойнев. Няма как, смята той, народният представител Георги Стоилов да отговаря за действията на своя брат, още повече че днес чухме от вътрешния министър в оставка, че Илия Стоилов законно напуснал България, и от главния прокурор - всеки е невинен до доказване на противното.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе