Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Вътрешният министър: В БСП си подават сигнали един срещу друг

Вътрешният министър: В БСП си подават сигнали един срещу друг

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев разобличи БСП, които по-рано се оплакаха, че полицията им изисква списъци на партийните членове в Шумен заради прокурорска проверка след уволнението на техен съпартиец от комисията по конфликта на интереси.

Оказва се, че сигналът за нарушението на закона е подаден от друг член на БСП, разкри Радев.

"Верен е сигналът. Един член на БСП пише сигнал срещу друг член на БСП - моля ви се, проверете вярно ли е това, този мой колега може би е попълнил невярна декларация. Разбира, че е станал член на комисията за конфликт на интереси, ние проверяваме, ако е попълнена декларация с невярно съдържание, за да стане член, това е престъпление и следва наказание. Даваме на окръжния прокурор", заяви министърът.

Той дойде специално в парламента, защото останал възмутен от изявлението на БСП, което гледал по телевизията. Радев допусна, че Корнелия Нинова може би е подведена.

"Съгласно новия закон за борба с корупцията - член на политическа партия не може да е активист и да извършва политическа дейност. Този член ли е, има ли политическа дейност? Нека всички да разберат кое е правилното. Аз съм възмутен, не приемам такова отношение към работата на МВР. Никъде нямаме грешка дотук в действията си", категоричен е Валентин Радев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе