Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Министър на шеста скорост

Министър на шеста скорост

Членува с Обама и Брад Пит в клуба на левичарите

Лиляна Павлова се раздава на
max в работата и на пътя

Лиляна Павлова е сред близо 3000-те гости, които ще присъстват на молитвената закуска при американския президент Барак Обама в началото на февруари. Събитието е известно с това, че на него си дават среща световни лидери, важни за развитието на планетата особи, бизнесмени, дипломати и учени от цял свят. Това обаче не е единственото, което свързва родния министър на регионалното развитие и благоустройството и държавния глава на САЩ. Всъщност двамата влизат в един клуб, в който членуват максимум 10% от хората в света - този на левичарите. Обичайно в тази група попадат световните лидери и актьори - като Владимир Путин, Наполеон, Айнщайн, Брад Пит, Джулия Робъртс и редица други. Как Павлова ще остане в световната история - засега не е ясно, тъй като дамата все още е твърде млада. Това е и причината тя да не може да се кандидатира за президент на страната, тъй като няма задължителните 40 навършени години, които се изискват за тази длъжност. Но тази "подробност" не пречи името й да се спряга редовно, когато стане въпрос за квотата на премиера Бойко Борисов.

Защото всички, работили с нея, твърдят, че Павлова е подготвена не само за този, но и за всеки друг висш пост. Известна е с амбицията, работохолизма и желанието си да успее. Неслучайно тя е един от малцината министри, които влизат и в първия, и във втория кабинет Борисов.

На поста министър на регионалното развитие, който заема вече втори мандат, Павлова доказа, че може да се справи с изграждането на магистрали, с поддръжката на пътища, на плажове и контрол на строителството. Министърът Павлова имаше смелостта да увеличи драстично винетките, което през последните години никой не си позволи. Стикерите станаха причина за протести и атакуване на цените в съда, но не разклатиха държавата.

Павлова успя през последната година и да усвои максимално средства по ОП "Региони в растеж" 2007-2013 г. и едновременно с това още през тази година да може да се кандидатства за над 70% от следващата европрограма ОПРР 2014-2020 г. Първата жена - министър на строителството у нас, успя да подчини изцяло мъжкия бизнес и да убеди фирмите от сектора, че ако не работят - ще плащат санкции. За сметка на това от Камарата на строителите неколкократно подчертават, че диалогът между министъра и бизнеса е постоянен и конструктивен.

Освен че в работата си натиска педала докрай, Павлова е фен и на високите скорости на пътя. Министърът призна преди време, че със съпруга й Пламен често спорят кой да управлява семейния автомобил. Защото и двамата се разтоварват от стреса с бързо шофиране. Затова, ако единият кара в едната посока на отиване, на връщане зад волана застава другият. Пътешествията са любими на регионалния министър, която признава, че може да си стегне багажа за пет минути.

Павлова е много емоционална и това й личи във всеки разговор. Твърди, че се е научила да се въздържа, макар потискането на чувствата да не е типично за огнената й зодия Стрелец. Сред характеристиките на звездния знак е, че е късметлия и непоправим оптимист. Затова и не обича да задълбава в миналото, а гледа смело напред.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе