Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Министър Радев към курсанти: Учете и спортувайте

Министър Радев към курсанти: Учете и спортувайте

Вътрешният министър откри новата учебна година в Академията на МВР и пожела достойнство, морал и жажда за знания да съпътстват курсантите и преподавателите в учебната и професионалната дейност.

Тук сме защото искаме още веднъж да подчертаем, че Академията на МВР е много важна за нас, подчерта министър Валентин Радев в обръщението си към преподаватели, курсанти и студенти, цитиран от министерството. Той изтъкна високоотговорната задача на висшето учебно заведение на МВР в изграждането на бъдещи кадри, както и мисията на преподавателите за това изграждане.

Министър Радев още веднъж припомни, че не случайно образованието е първият и най-важен приоритет на правителството и на ръководството на МВР. Ако имаме качествени курсанти, след това качествени полицаи, то и МВР ще работи по-добре. В този смисъл образованието е не само обучение и трупане на знание, но и възпитание и социализация – това трябва да направи академията на МВР за курсантите, допълни вътрешният министър.

С много топлота той се обърна към курсантите на академията, избрали за себе си трудната и една от високо отговорните професии – да правят добро. Вашата задача е да въвеждате правовия ред, да пазите законността. Вие сте морални стожери, пазители на доброто. Няма да ви е лесно, но съм сигурен, че щом сте избрали тази професия, ще станете достойни служители и полицаи. Учете, защото е силен този, който знае, използвайте възможностите на академията, спортувайте! – с тези думи министър Радев пожела на добър час на курсантите.

Той се спря и на приноса на академията както за развитието на гражданското общество чрез подготовката на специалисти, така и за развитието и модернизацията на учебния процес. Той увери, че ръководството на МВР ще подкрепя усилията на академичния състав за подобряване на условията на обучение. Един от приоритетите ни е да удвоим броя на обучаемите в специалности, свързани пряко със сигурността, отбеляза министър Радев.

В словото си ректорът на АМВР доц. д-р Неделчо Стойчев подчерта, че европейската интеграция е предизвикателство за Академията на МВР и отбеляза, че за спазването на европейските критерии и за качеството на висшето образование през последните години са въведени както много съвременни интерактивни методи и техники на преподаване, така и вътрешни системи за оценяване и поддържане на качеството на обучение и атестация на преподавателския състав. По думите му най-важна задача е учебният процес да бъде в съответствие със задачите и приоритетите на МВР.

Той поздрави новоприетите курсанти с техния избор да се обучават в академията и изрази увереност, че през това време те ще успеят да формират професионални умения и морални ценности, които да ги направят добри професионалисти и всеотдайни защитници на гражданското общество. Обърна се към абсолвентите, на които им предстои да стъпят на пътя на професионалната си кариера в МВР и им пожела да работят за обществото, защото то иска сигурност. Той благодари и на всички бивши възпитаници, настоящи служители на МВР, за самоотвержения труд , себеотрицанието и престижа в ежедневната битка с престъпността и опазването на обществения ред, както и на преподавателския състав на академията за упоритостта, постоянството и усилията, които полагат всеки ден.

Ние сме тук, защото знаем, че всеки един от нас е вече носител на онези етични ценности и качества , които са необходими за формирането на устойчив полицейски морал. Горди сме, че приемаме доброто за свое призвание. Притежаваме волята и достойнството, нужни за справедливостта. Убедена съм, че аз и моите колеги ще оправдаем надеждите, които ни възлагате, заяви от името на първокурсниците във факултет „Полиция" Ива Стефанова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе