Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Зам.министър: Оставка заради миш-маш? Не

Зам.министър: Оставка заради миш-маш? Не

ГЕРБ продължава с ударни коментари срещу речта на президента, в която той поиска оставка на правителството. След Томислав Дончев, Деница Сачева и Маноил Манев, само за час след изявлението на Радев се изказа и шефът на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев.

"Румен Радев вече не бива да бъде наричан президент на републиката, той е Румбата, който по една случайност има достъп до публични изяви", заяви зам.-министърът на външните работи по Канал 3.

"Да посегнеш на независимостта на съдебната власт, зовейки за бунт и революция, това не може да бъде президент. Не бих противоречил на никой, който каже, че Радев наруши конституцията, така че няма моралното и конституционно право да бъде президент", коментира той.

 "Само безумец може да си позволи да помисли за наслагване на етническото напрежение в България, защото то не съществува. Езикът на омразата, който се лее от лица като Руменчо, показва, че няма предел, който в името на зли корпоративни интереси, да не бъде преодолян.

Като общество следва да сме остри и недопускащи да се използват политически процеси, за да се отклонява вниманието от бизнесмени, избягали зад граница. Васил Божков има пръст в стълкновенията от вчера", сподели Георгиев. "Видях в страничните улички на "Дондуков" лица, които бяха готови да провокират напрежение, излъчваха агресия, която после ескалира.

Не смятам, че има основание да подаде правителството оставка, наблюдаваме политически миш-маш, това са хора, които са се компрометирали многократно през годините – Христо Иванов ли, Мая Манолова ли, Бабикян ли? Плесницата на изборите за тях ще бъде много звучна", убеден е лидерът на младежкото ГЕРБ.

"Естествено е когато има преднамерено желание за сблъсъци и конфронтация, полицията да бъде на мястото си и да предотврати насилие. Интересчийство, корпоративни интереси, политическа незадоволеност обединяват противниците на властта, искат да съборят държавата", заяви още Георг Георгиев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе