Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Министър Кралев уточни за сметките на ЦСКА

Министър Кралев уточни за сметките на ЦСКА

Уточнение внесе министърът на спорта Красен Кралев по повод вчерашните си думи, че държавата плаща сметките за ток, вода, такса смет и данък сгради на ЦСКА. Това това се отнася към спортните, а не за футболния клуб, който сам плаща тези консумативи.

Според министъра, футболният клуб дължи около 960 000 лева, но само за такса смет и данък сгради. "Стана едно неразбиране, защото коментарите ми бяха, че наистина държавата е помагала на клубовете ЦСКА. Помагала е на всички. Не е демонстрирала отношение, различно към останалите клубове. Наистина сме били ангажирани. Аз коментирах всички бази. Когато говорим за базите на ЦСКА, не коментираме само стадион и базата в "Панчарево", включвам и базите на другите спортни клубове. И точните цифри са следните:

Футболният клуб, който стопанисва стадиона плюс базата в Панчарево, дължи около 960 000 лева само за данък сгради и такса смет. Останалите клубове, с които работим и са наематели в местността "Къро", те имат задължения около 210 хил. лева, като 70 000 лева са за ток и вода. Останалите са за наеми. Това са точните цифри.

С клубовете, които работят на "Къро", сме в напреднали преговори. Там задълженията им ще бъдат разсрочени в рамките на 3 години, колкото е нашият мандат. За повече - не мога да поема отговорност. Има споразумения, които са изпратени и предстоят да бъдат подписани - особено с волейбола, баскетбола, хандбала, които имат най-големи задължения и клуба по гимнастика, който нямаше договор досега. Отличниците са клубът по бокс, по борба и вдигане на гежести, които не дължат никакви пари.

Ако има някой засегнат или неразбрал, моля да бъда извинен. Това са цифрите, които ги има. През цялото време, в което съм министър, правителството на г-н Борисов и Министерството на младежта и спорта са били кооперативни за решаване на проблемите на ЦСКА.

Включително и по времето на г-н Томов бяхме в напреднала фаза за преструктуриране на договора между ЦСКА и Министерството. Знаете, че базите са дадени безвъзмездно на клуба срещу ангажимент за инвестиции, което е абсолютно задължително. Защото за да се играят мачове на този стадион, са нужни сериозни реконструкции.

Единствените дължими суми са за такса смет и данък сгради. Ток и вода те си плащат отделно към съответните дружества.

На базата в "Къро" е по-различно положението. Сметките идват към нас и при неплащане, ние ги заплащаме. Сметките са абсолютно точни и са взети от нашата администрация", коментира Кралев, след което говори само за футболния тим.

"Има контакт с ЦСКА. Искаме да разберем каква нужда имат. Отчитаме, че интересът към тях е много голям, Знаем, че клубът е важен за живота на много хора, така че ще направим всичко възможно да им се помогне.

В момента базите са на ЦСКА. Единственото, което може да се направи, е да се увеличи срока на ползване. Ако искат, ще го направим", добави министърът на спорта.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе