Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Министър Данов обещал 500 хил. лв. помощ за 44 общини

Министър Данов обещал 500 хил. лв. помощ за 44 общини

Добрич. На провелото се заседание на УС на НСОРБ министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов е обещал от 6-те млн. лв. за общините да бъдат заделени около 500 хил. лв., с които да се подпомогнат 44 общини в страната, които не са предприели никакви процедури за общи устройствени планове. Това съобщи кметът на Добрич и член на УС на НСОРБ Детелина Николова.

"Ние настоявахме да ни се дадат критериите, по които 6-те милиона лв., които са предназначени за дейности по ОУП, ще бъдат разпределяни по общини. Министърът заяви, че тепърва те се уточняват, но бе категоричен че с капацитет и в рамките на около 500 хил. лв. ще бъдат разпределени на 44 общини, които по една или друга причина, изобщо не са започнали процедури" - каза Николова.

Тя добави, че общините още са настоявали за това да бъдат оповестени критериите, по които ще бъдат оценявани вече подадените проекти в областните администрации и одобрените ще бъдат финансирани от министерството на Данов, но и тук им е бил отказан точен отговор, като министър Данов е съобщил, че на предстоящото заседание в сряда кабинетът ще одобрява критериите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе