Извънредни новини

България мина и през Чехия на Евро 2015

България мина и през Чехия на Евро 2015

Волейболистите ни успяха да запишат своята втора победа на Европейското първенство по волейбол и след страхотен мач победиха отбора на Чехия с 3:2 след тайбрек. Двубоят се игра в почти пълната зала "Арена Армеец", но подкрепата към националите беше на ниво.

Възспитаниците на Пламен Константинов започнаха равностойно първия гейм, но в крайна сметка завършиха 19:25 в полза на Чехия.

През втория гейм "лъвовете" се събудиха и успяха да достигнат до 25:20 в своя полза като това изравни резултатът на 1:1.

През третия гейм българите започнаха колебливо и Чехия се оказа по-добрият отбор на "Арена Армеец" и категорично завърши гейма с 16:25 в своя полза.

Четвъртият гейм бе изключително успешен за националите ни. Емоцията и самочувствието се завърнаха в отбора и записаха силни минути. "Лъвовете" спечелиха гейма с 25:19, което доведе двубоя до тайбрек, за да бъде определен победителят.

Лъвовете" обаче взеха само 2 точки заради успеха в 5 гейма и така има 5 точки в актива си. Толкова има и Холандия след изненадващия успех с 3:2 над Германия. Двата отбора ще се изправят в неделя от 20.30 часа в директен спор за първото място в групата. В 17.30 часа пък Чехия и Германия ще си оспорват третата позиция, която ще донесе продължаване на осминафинал на един от двата отбора.

Съставите на България и Чехия.

България: Георги Братоев, Николай Учиков, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Тодор Алексиев, Николай Пенчев и либеро Теодор Салпаров (Мирослав Градинаров, Владислав Иванов, Андрей Жеков, Станислав Петков)

Чехия: Якуб Весели, Радек Мах, Михал Фингер, Адам Бартош, Якуб Янух, Петър Михалек и либеро Мартин Кристоф (Иржи Крал)

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе