Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

1,8 милиона българи гледали Пулев – Кличко

1,8 милиона българи гледали Пулев – Кличко

София. Боксовият мач между Кубрат Пулев и Владимир Кличко е и най-гледаното предаване в историята на Нова телевизия, съобщават от пресцентъра на медията. Според независимата международна пийпълметрична агенция Nielsen (Mediaresearch), по време на петте рунда от срещата (00:09-00:28 часа), зрителите на Нова наброяват 1,8 милион души. Това представлява 80% от всички зрители, гледали телевизия по това време.

Със своите 1,8 милиона зрители, срещата за световната титла в тежка категория е била по-гледана от финалите на световното и европейско първенства по футбол през последните години. Това е и най-гледаното спортно предаване в България от 2007 г. насам.

От друга страна, за първи път телевизионно предаване в България регистрира 80% дял от телевизионната аудитория. Така боксовият мач записва нов рекорд сред всички телевизии в страната.

Рекордни резултати са отчетени и онлайн, в различните платформи на медийната група. По време на мача близо четвърт милион са видео гледанията на сайта на Нова в секцията „На живо" и над 100 000 на Gong.bg (Google Analytics).

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе