Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Проф. Миланов: Цвети мина през деветте кръга на Ада

Проф. Миланов: Цвети мина през деветте кръга на Ада

Това, което бе постигнато с едно от "златните момичета" - гимнастичката Цвети Стоянова, е грандиозен успех. Това коментира пред Нова телевизия проф. Милан Миланов от „Пирогов".

"Падането от повече от 15 метра е несъвместима травма с живота. Тя е имала късмет, че е паднала върху дърво. В 80% от европейските болници, тя щеше да загине. Тя премина през деветте кръга на Ада", каза проф. Миланов.

Гимнастичката наскоро бе изписана от болницата, след като изкара три месеца в тежко състояние след падане от шестия етаж. По време на нейното лечение от 14 юни до 5 септември й бяха извършени няколко операции.

В момента тя е възстановена във всички физиологични нужди до 90% и има нужда от една добра рехабилитация.

"20 000 лева струваха консумативите за операцията на Цвети Стоянова. Спортният министър Кралев ги плати. Семейството й е скромно и няма откъде да извади толкова пари", коментира още проф. Милан Миланов.

Междувременно "Златните момичета" разказаха за първата си среща с Цвети в "Пирогов" след връщането им от Олимпиадата в Рио. Мислели, че 22-годишната Цветелина не знае за бронзовия медал, но тя ги поздравила и казала, че много се радва.

Най-добрата й приятелка Цветелина Найденова разказа, че много се притеснявала, когато за първи път отивали в спешния институт, но когато я видели, се успокоила.

"За мен тя е в добро състояние. По начина, по който я видях да ходи, за мен това е чудо. Благодаря на Господ, че й е помогнал", каза тя.

Капитанката Михаела Филевска разказа, че заедно с Цвети направили няколко крачки заедно.

Ренета Камберова, пък сподели, че Цвети й обещала, че един ден ще се усмихне истински.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе