Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Миков тръгва за нов мандат от Кресна

Миков тръгва за нов мандат от Кресна

Председателят на БСП Михаил Миков получи първа номинация за нов мандат. Това стана на събрание на червените в Кресна. Социалистите там единодушно номинираха Миков за председател на БСП на предстоящия през май 49-ти Конгрес. Присъстващите избраха за нов председател на общинската организация в Кресна Петър Олег Петров. В събранието участваха организационният секретар на НС на БСП Станислав Владимиров, кметът на община Кресна Николай Георгиев, членове на ръководството на НС и общински съветници.

„Изказвам своята благодарност на всички социалисти тук, както и на кмета на община Кресна - Николай Георгиев, за направеното както за БСП, така и за спечелване доверието на хората. Вие сте образец за нашата партия". Това заяви лидерът на левицата Михаил Миков. Запознати припомниха, че към момента своята заявка за лидерска битка от Позитано 20 е направил и депутатът Красимир Янков. Социалистите не бързат да обявят всички кандидати за шефския кабинет в централата на БСП. До най-висшия форум на партията обаче списъкът ще набъбне до 10-11 имена, уточниха запознати. В момента в цялата страна текат отчет на изборни конференции, на които местните избират нови лидери по региони и номинират фаворитите си за председател на БСП.

В Кресна Миков коментира и увеличената възраст за пенсиониране. „Хората си плащат осигуровките, а пенсионната възраст се вдига и много от тях дори не могат да дочакат, за да си вземат първата пенсия", заяви Михаил Миков. Той бе категоричен, че ако БСП получи достатъчна подкрепа на следващи избори и поеме управлението на страната, ще спре увеличаването на пенсионната възраст.

„За да можем да се преборим с тези несправедливости, трябва да бъдем по-единни на национално и местно ниво. В партията текат процеси, които да помогнат БСП да се стабилизира", каза още лидерът на левицата. Организационният секретар на БСП Станислав Владимиров също подчерта успеха на левицата в Кресна на Местни избори 2015 – първи резултат сред общините в област Благоевград и един от най-високите в страната. „Добрата организационна работа и добре работещите структури неминуемо довеждат до добри резултати. Затова аз често съм давал за пример постигнатото от настоящия кмет на общината – Николай Георгиев и неговия екип", каза пред събралите се Владимиров.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе