Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Миков отговори на Дъбов във Фейсбук за Русия

Миков отговори на Дъбов във Фейсбук за Русия

Председателят на БСП Михаил Миков отговори във Фейсбук на критиките на соцдепутата Димитър Дъбов в интервю пред "Стандарт", че с визитата си в Москва и участието в конгреса на "Справедлива Русия" подлага на риск отношенията на БСП с партията на Владимир Путин "Единна Русия".

"Приятели, Докато бях на посещение в Русия, някои наши партийни другари, начело с Димитър Дъбов, били силно обезпокоени от контактите на БСП със "Справедлива Русия". Защото "Справедлива Русия" била "най-малката опозиционна партия в руската Дума" и защото това водело до "зарязване на отношенията с най-голямата партия "Единна Русия"", написа Миков в социалната мрежа.

"Първо, струва ми се важно да се търсят политически партньори не с оглед на това кой участва в управлението, а кой изповядва левите ценности. Второ, "Справедлива Русия" далеч не е най-малката партия в Руската Дума и всеки себеуважаващ се политик трябва да знае това, освен ако иска да стане смешен. Със своите 64 народни представители "Справедлива Русия" е третата по големина парламентарна група в Думата, с малка разлика след втората - тази на комунистите", казва още Миков.

И продължава: "Трето, сътрудничеството със "Справедлива Русия" не значи в никакъв случай прекратяването на диалога и с други руски партии. По детски наивно е да се приеме това. Затова по време на посещението си имах срещи и с комунисти, и с представители на "Единна Русия", и с представители на други руски партии в различни институции. За България е важно да не се губят контактите с Русия по всички канали, но това явно не се разбира и оценява".

"И накрая, понеже хората бързо забравят, искам да припомня, че точно другарят Дъбов взе участие на конгреса на "Справедлива Русия" преди малко повече от две години. И, както е видно от фотографиите му от форума, се е забавлявал от сърце, както само той умее", отбелязва още председателят на БСП.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе