Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Микаела Шифрин с шеста победа на слалом

Микаела Шифрин с шеста победа на слалом

Бормио. Световната шампионка в слалома за 2013-а Микаела Шифрин (САЩ) победи в коронната си дисциплина в Бормио. 18-годишната американка с мениджър Килиан Албрехт спечели за шести път за Световната купа, като остави на второто място Мария Пиетилае-Холмнер (Шв), а трета е стартиралата с №28 Настася Ноен (Фр).

Състезателките бяха изненадани от снеговалежа, който премина в дъжд. Водачката за световната ранглиста Мария Хьофл-Рийш (Гер), бе пета след първия манш, но не завърши втория. Настоящата носителка на трофея Тина Мазе (Слвн) финишира 24-а. Междувременно треньорът на женския тим на САЩ Алекс Хьолдмозер обяви, че лекуващата контузия Линдзи Вон (САЩ), все още не е напълно възстановена и ще пропусне стартовете в Алтенмарк (11-12 януари).

В генералното класиране за СК Рийш води с 611 т, пред нестартиралата Тина Вайрайтер (Лих) – 609 и Анна Фенингер (Ав) - 597 т. Стартиращата само на слалом и гигантски слалом Шифрин вече е пета с 514 т. Тя обаче води за малката купа в слалома с 302 т, пред Марлийз Шийлд (Ав) – 240 и Ганон (Кан) – 180 т. Днес слалом в Бормио ще карат и мъжете. Първия манш е от 15,45 ч (бъл.вр), а втория от 18,45 ч. България ще бъде представена чрез Стефан Присадов. Евроспорт ще излъчва пряко слаломите от Бормио.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе