Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Mестните избори винаги са повличали крак

Борисов: Mестните избори винаги са повличали крак

Mестните избори винаги са повличали крак. „В големите градове сме само ГЕРБ и Реформаторите, защото на тези избори,а не от президентските, ще се прецени колко сме силни, ние и Реформаторския блок, както и ДПС". Това каза премиерът Бойко Борисов пред Нова ТВ.

На местните избори искаме цялата коалиция да се представи добре, допълни той. „В нашето представяне с Реформаторския блок кой колко добре ще се представи, няма никакво значение. Има значение заедно с АБВ, Патриотичния фронт и Реформаторския блок да не получим лош резултат, защото това ще даде право на опозицията да ни атакува с вотове на недоверие. При едни нови предсрочни избори могат да правят по-голяма заявка да не са опозиция, а управляващи", коментира Борисов.

Той смята, че ДПС, БСП и Атака се представят добре, другите партии ще се питат с какви претенции са.

Аз гарантирам, че пари за избори не даваме. Не даваме даже за телевизиите и платени репортажи, камо ли за гласове, отново каза премиерът.

„Искрено се надявам в някое село да не се подведат да направят нещо, извън партията да даде такава санкция. Нашата категорична позиция е, че не ни трябват такива гласове. Когато имаш над 1 милион избиратели, дали имаш с няколко хиляди повече, на фона на всичко, процентът е ненужен", обясни Борисов.

„С целия риск, който поемем, говерейки по тази тема, дори заплашвам моите кандидати, за да не се подведат", допълни още той. Във връзка със случая с Трайчо Василев – Пиже от Самоков и сигналите за купуване на гласове той заяви: „Не може да отречете, че институциите действаха адекватно и го прибраха. Това е глобално. От едно село може такова петно да ти лепнат. Може един човек да излезе и да каже, че подкрепя това, което прави Борисов и все едно малко те цапа. Всеки от нас може да каже, че подкрепя някого".

 Очаквайте подробности!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе