Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Лютви Местан: Вотът зададе нови политически реалности

Лютви Местан: Вотът зададе нови политически реалности

Тези местни избори наистина зададоха нови политически реалности, заяви вчера от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан. По думите му стратегията на щрауса, прилагана от реформатори и патриоти, няма да спести публичната оценка за новите реалности.

"Избирателят прелегитимира ГЕРБ като управляваща политическа сила. Ние сме доблестни да признаем това. Не смятам обаче, че вотът на българските граждани прелегитимира управляващата коалиция като цяло. Казаното за ГЕРБ няма как да се отнася нито за РБ, нито за ПФ. Обратно там усещането за разминаване между реални властови позиции, които се консумират, и подкрепата на българските граждани, се задълбочава", посочи Местан.

"На втория тур очакваме да реализираме стратегическата си цел за количествено и качествено разширяване на участието на ДПС в местната власт. Това е добра новина за България, защото ние ще продължаваме да бъдем един от основните политически гаранти за развитието на България като нормална европейска държава без рекетьорски и ултранационалистически примеси", добави той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе