Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Местан: Надценяват ролята на ПФ

Местан: Надценяват ролята на ПФ

Не мисля, че оттеглянето на покрепата на патриотите ще е края на кабинета "Борисов 2".  Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан. Според него силата на Патриотичния фронт се надценявала. Местан смята, че свалянето на кабинета е свързано със събирането на 121 гласа при вот на недоверие. "Много ми е любопитно как ще се съберат тези гласове", отбеляза Местан. Той допълни, че ако ГЕРБ остане в съглашение с Патриотичния фронт, няма да да може да разчита на каквато и да е подкрепа от ДОСТ.

Лютви Местан каза още, че не приема направените заявки от ГЕРБ и други участници в управлението, според които трябва да се отхвърли ветото на президента, а после да се мисли за изменения в приетите текстове.

"Да се отхвърли ветото означава да се отхвърлят и мотивите, с които е наложено то, а мотивите на президента Плевнелиев са демократични", заяви Местан. Той допълни, че гласуването против ветото е гласуване против демократичните устои.

На предстоящите президентските избори не може да се гледа тясно партийно. "Мисля, че предстоящите избори за държавен глава задават много сериозен сблъсък между евразийските и евроатлантическите сили в българската политика. Има много динамичен процес на обединяване на евразийските сили дори с цената на преформатиране на управленската коалиция". Това заяви в Момчилград лидерът на ДОСТ Лютви Местан.

В родопския град той участва в среща със симпатизанти. Пред тях Местан заяви категорично,че в скоро време ДОСТ ще има регистрация, защото всички внесени необходими документи отговарят на закона. Местан съобщи, че вече над 14 хиляди са членовете на партията в страната, а от област Кърджали - близо 3 700.

Според Лютви Местан силният старт на ДОСТ е неочакван за някои политици. По думите му това е развенчало очакването за регионалната характеристика на новата партия. Местан прогнозира, че след регистрацията на ДОСТ членовете ще се увеличат още повече.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе