Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Местан: Два дни се крих, сам реших за декларацията (ОБЗОР)

Местан: Два дни се крих, сам реших за декларацията (ОБЗОР)

Отцепникът се описа като влечуго, обижда и плаши медиите със съд

Изключеният от ДПС Лютви Местан призна, че се е крил два дни в резиденцията на турския посланик на 22 декември. Той се оправда за действията си с притеснения за сигурността си. Призна също така, че с него е била съпругата му Ширин Местан.

„Малко след 19 часа на 22 декември ми бе съобщено, че охраната ми е свалена. За същата вечер имах организирана среща в резиденцията на турския посланик", каза той. И призна, че дори е искал кола от турския посланик Сюлейман Гьокче, за да стигна до там. Както и че след това за ден-два е избягал от София и се е скрил при приятели. Местан не отговори на обвиненията за шпионаж в полза на чужда държава. Той не съобщи какъв е бил разговорът му с турския премиер Ахмет Давутоглу, с който се е виждал два пъти. Имал е една среща и с турския президент Реджеп Тайп Ердоган. Местан завоалира завоя си към Турция с обяснението, че е затоплил отношенията на партията с Анкара. И продължи с предателството, като обяви, че Турция е стратегически партньор. Той заплаши със съд всички, които му отправят твърдения за шпионаж. Неговият последовател Хюсейн Хафъзов също скочи да го брани и заплаши със съд журналистите. В един момент Местан започна да увърта и да отказва да отговаря на неудобни въпроси. Тогава да го защити се включи Хафъзов, който заяви, че по стратегически съображения не може да се отговори на всички въпроси.

Другият отцепник Бахри Юмер, който също участва в пресконференцията, пък си изпусна нервите и започна да вика на журналистите. В началото на пресконференцията Местан се описа сам като влечуго. През зъби той изсъска, че остава в политиката, въпреки че е изключен от ДПС, но не се осмели да каже кога ще създаде своя партия и дали тя ще е проислямска, както смятат много анализатори. Изключеният от ДПС си призна, че може и да мълчи. Мога да нося и на бой. Местан призна също така, че е в основата на свалянето на кабинета "Орешарски".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе