Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Местан: Части от РБ са десни болшевики

Местан: Части от РБ са десни болшевики

Имаме една властова конфигурация, в която около мощното рамо на министър-председателя Борисов и ГЕРБ, която партия безспорно спечели последните парламентарни избори и местните, около това рамо са се вкопчили крайни националисти и десни болшевики, с каквото определение номинирам части от РБ. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред Илиана Беновска за радио К2 и Канал 3. В отговор на въпрос стана ясно, че той смята, че носител на десния болшевизъм е ДСБ, не толкова останалите съставки на РБ.

"Десен болшевизъм е един рефлекс, при който една много малка партия, която самостоятелно дори няма ресурсите да бъде представена парламентарно, с езика на заклинанията и замяна на политическата реалност, с черно-бели митологеми, се опитва силово да налага своите виждания на всички останали", каза още Местан. Той допълни, че така са тръгнали и руските болшевики.

"От настоящата коалиция не може да очакваме нищо, освен думи, мантри, заклинания, зад които няма реформи. Стабилността без развитие е фалшива. Това е проблемът на кабинета", допълни Местан. Той увери, че ДПС ще бъде ясна и категорична опозиция на всяка идея, която отклонява България от нейния евроатлантически път на развитие. Основната цел на ДПС в тези кризисни и за България, и за Европа времена, е да отстоява либералните принципи за балансите между свободата и сигурността", каза Местан.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе