Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Мерцедес доминира на Сепанг

Мерцедес доминира на Сепанг

Куала Лумпур. След като Люис Хамилтън бе най-бърз в първата свободна тренировка за Гран При на Малайзия, следващата сесия на пистата Сепанг бе изключително добра за неговия съотборник Нико Розберг.

Германецът даде първи резултат от 1:39,909 минути, а Кими Райконен, макар и с бързо деградиращи гуми, за втори път днес завърши най-близо до лидера – този път само на 35 хилядни от секундата. Изненадващо световният шампион Себастиан Фетел се нареди на трета позиция с пасив от 61 хилядни, а Хамилтън остана четвърти с изоставане от 0,142 секунди.

Фернандо Алонсо приключи деня с пето време, с половин десета пасив от Хамилтън и на едва 9 хилядни пред бившия си съотборник Маса. Испанецът обаче записа най-силния резултат с твърдите гуми на "Пирели" (1:40,737 мин.).

Даниел Рикардо с "Ред бул" се нареди седми, а Дженсън Бътън пласира обновения "Макларън" на осма позиция. В Малайзия британците пристигнаха с редица промени по MP4-29, основните от които засягат предната част на болида.

Вторият състезател на екипа Кевин Магнусен имаше по-тежък ден, след като трябваше да прекрати участието си в първата тренировка, а във втората изпробва само медиум гумите и даде 12-о време.

Пред него завършиха Валтери Ботас ("Уилямс"), Нико Хюлкенберг ("Форс Индия") и Жан-Ерик-Верн ("Торо росо"), а втората сесия се отличи с доста интересни моменти в опитите на пилотите да овладеят задната част на болидите си.

Французинът се завъртя в последния завой, а на същото място германецът мина през зоната за сигурност. Изпълненията им бяха допълнени от това на Макс Чилтън с "Маруся" на трети завой, който не успя да се върне на пистата, но по-късно получи възможност да довърши тренировката.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе