Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Мика Зайкова срази мерките. "Нищо, но от сърце"

Мика Зайкова срази мерките. "Нищо, но от сърце"

Любимката на народа Мика Зайкова срази антикризисните мерки на кабинета. Нищо, но от сърце, определи ги Зайкова в интервю за NOVA NEWS.

"В мерките трябваше да има освобождаване на реинвестираната печалба за промяна в технологиите. Реинвестираната печалба да няма данък. Мерките са нищо, но от сърце, те не са финансово обезпечени", коментира икономистът на ИТН.

По думите й трябва внимателно да се следи заложения допълнителен дълг от 3 млрд. лева. "Нищо не им пречи да го изхарчат и може да го направят, защото парите за тази година за пенсии не са гарантирани.  От инфлационните мерки имаме увеличение от 587 милиона. Чакаме 1 млрд от Европа по Плана за възстановяване. За пенсиите ни трябват 1,378 млрд. Ако този милиард не дойде, защото не сме изпълнили проектите в срок, 3-те милиарда могат да бъдат изхарчени", сподели тя. И уточни, че ръстът от 2,9% на БВП е твърде оптимистичен, влошава се ситуацията и не се вижда реформа.

Според нея е добре да се вземе заем с ниски лихви, защото ще се оскъпи догодина. А относно проблема с природния газ тя смята, че няма дългосрочност. "Двата танкера са за един месец. Няма гаранции, че България ще има газ, защото няма договори. Ще бъдем затруднени и откъм петрол.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе