Извънредни новини

Меркел пак отряза Германия на Евро 2016

Меркел пак отряза Германия на Евро 2016

Вдигат любимеца й Швайни на крака

Германските национали ще трябва да се оправят сами и срещу Франция, без да разчитат на традиционната подкрепа, която Ангела Меркел оказва на футболистите във важни мачове. Канцлерът отново отряза Йоги Льов и компания и няма да присъства на живо и днес на ст. "Велодром". Оправданието за отсъствието на Меркел е натовареният й график, както и множеството ангажименти, които има през тази седмица. Тя обаче със сигурност ще дойде за финала, ако отборът се класира. Утешителната новина за немците ще бъде присъствието на вицеканцлера Зигмар Габриел.

Междувременно добрата новина за Германия е, че Бастиан Швайнщайгер е готов за ключовия сблъсък с "петлите". 31-годишният футболист тренира заедно със съотборниците си и успя да изпълни всяко упражнение с усмивка на лицето. Състоянието на халфа се влоши след мача с Италия и до последно не се знаеше дали ще е готов за полуфинала, но легендарният доктор на националите Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт успя да го вдигне на крака. Очакванията обаче са Швайни да влезе като резерва.

Берлин обяви двубой на сирената

В Берлин живеят 160 000 французи и солидна част от тях се готвят да гледат мача заедно. Доста ресторанти и барове обявиха специално работно време за двубоя, а освен това се заредиха с богата гама вина и сирена, за да задоволят традиционните кулинарни вкусове на своите гости. Ресторантьорът Себастиен Гориус пък обясни, че обявява двубой за клиентите си между френските и германските сирена, които е подредил на два отделни рафта. Очакванията на френската диаспора в Берлин са конкретни и са за победа на Петлите.

Оракул предпочете Бундестима

след като предрече победа на Германия на полуфинала. Слоницата Нели от парка "Серенгети" в Ходенхаген прогнозира успех за възпитаниците на Йоахим Льов. Оракулът, тежащ 1,5 тона, заби футболната топка във вратата на "петлите", с което вдъхна още по-голяма увереност на феновете в страната. Слоницата не бе единственото животно в Германия, което е на вълна Евро 2016. Мечката Миша от зоопарка в Хамбург също стана хит, след като бе щракната да демонстрира футболни умения, играейки си с топка.

Германци претъпкаха хотелите в Марсилия

Марсилия очаква полуфинала с Германия с препълнени хотели, с блокиране на половината от центъра на града и с мечтата Франция да бие с гол на Пиер-Андре Жиняк. Нападателят до миналата година играеше в местния отбор, преди да отиде в първенството на Мексико. Средиземноморският град, който от 1958 г. е побратимен с Хамбург, обяви, че повече не може да приема фенове, тъй като капацитетът на хотелската база, който е 8500 стаи, е напълнен до максимум. "Достигнахме предела на нашите възможности, обясни Ален Пулен, президент на Съюза на професиите, свързани с туризма. - Срещат се отбори, които имат много привърженици, а и германците традиционно прекарват ваканциите си на юг.

Както на мача между Англия и Русия, така и сега около стадиона, във фензоната и в района на Старото пристанище ще има забрана за продажба на алкохол. Трафикът в няколко от улиците между фензоната на плажа и стадион "Велодром" ще бъде спрян от обяд до полунощ и ще бъде наситен с полиция. Въпреки това в Марсилия пък липсва страха отпреди мачовете Англия - Русия и Украйна - Полша. "Германците и французите се познават и си имат уважението", обобщава Ален Пулен пред "Прованс". Проблемът е само един - че в духа на традициите е Бундестимът да побеждава", продължава с коментар местното издание.

Защо Мюлер е истинският капитан на Германия

"focus.de", Аксел Волфгрубер

Автентичен и борбен - Томас Мюлер влезе в ролята на неофициален лидер на Германия на това европейско. През повечето време Мануел Нойер носи капитанската лента, а когато е на терена, това прави Бастиан Швайнщайгер. Истината обаче е, че истинският водач на Бундестима е Мюлер. Ако питате съотборниците му, всички ще ви кажат, че искат по един като него на всяка позиция. Недодяланата звезда на "Байерн" раздава команди на терена повече от всеки друг и

не спира да пресира опонентите си

Дори и на световното през 2014 г. успя да навърти впчатляващ километраж. Сега Мюлер тича още повече. Работата, която върши в дефанзивен план, е просто безупречна. Той не спира да помага на колегите си в защита. Вероятно липсата на сили от цялото това бачкане го оставя без енергия и не му позволява да открие головата си сметка на турнира. Освен това той е за пример и извън терена. Мюлер е човекът, който излиза да говори пред медиите и успокоява обстановката. 26-годишният играч го направи и след нулевото равенство срещу Полша. "Всеки ден се говори за нас и просто не остава време за почивка. Това е бруталната страна на този спорт", заяви преди няколко дни световният шампион. "Времето не стига за ментална почивка", добави Томас. Той не се оплаква и напълно осъзнава как стоят нещата, а след европейското ще има три седмици да отдъхне. Относно сушата му на европейски първенства Мюлер остава оптимистично настроен. "Естествено, един гол ще ме успокои и няма да ми се налага да отговарям на всички тези въпроси. Аз обаче

не съм тук, за да бъда хвален

аргументира се звездата на Бундестима. Той служи за ориентир на съотборниците си и винаги се раздава на максимум, без никакъв страх в играта си. Комплиментите, които получи наскоро от Нойер, са индикатор, че в близко бъдеще именно Мюлер трябва да бъде официалният лидер на отбора.

Вероятни състави

Германия: 1. Нойер, 21. Кимих, 17. Боатенг, 4. Хьоведес, 3. Хектор, 14. Джан, 18. Кроос, 11. Дракслер, 8. Йозил, 19. Гьоце, 13. Мюлер
Селекционер: Йоахим Льов

Франция: 1. Лорис, 19. Саня, 4. Рами, 21. Косчелни, 3. Евра, 15. Погба, 14. Матюиди, 5. Канте, 8. Пайе, 7. Гризман, 9. Жиру
Селекционер: Дидие Дешан
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе