Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

1300 мъже показват мускули на Световно по канадска

1300 мъже показват мускули на Световно по канадска

Благоевград ще бъде домакин на Световното първенство по канадска борба, което ще се проведе от 1 до 10 октомври. Очаква се за надпреварата да пристигнат близо 1300 яки мъже от цял свят. Събитието ще бъде излъчвано по над 50 телевизии в пряк ефир. „Без подкрепата на община Благоевград и на кмета Атанас Камбитов това нямаше как да се случи. Откакто той пое управлението, ние срещаме разбиране, подкрепя и клубовете ни, и федерацията", каза на пресконференция Асен Хаджитодоров, президент на Федерацията по канадска борба.

Над 300 състезатели от 35 спортни клуба по канадска борба ще вземат участие в XX Държавно първенство в в Благоевград. Спортистите ще преминат през медицински прегледи и кантар в петък. Същинските битки ще са през този уикенд – събота и неделя, в зала "Скаптопара". Ще покажат своята сила спортисти от всички девизии – мъже и жени, юноши и девойки, хора с увреждания и спортисти-ветерани. За първа година състезанието за хората с увреждания ще бъде под егидата на Международния параолимпйски комитет, уточни Поптодоров.

„Благодарен съм на кмета, че сбъдна детската ми мечта, знаехме, че можем да разчитаме на г-н Камбитов. За пореден път доказа, че е сериозен човек, на когото може да се вярва", каза многократният световен шампион Георги Гайдарджиев, който е от Благоевград. Градоначалникът пожела успех на федерацията и българските състезатели и сподели, че общината продължава да води целенасочена и последователна политика в спорта. „Не на последно място, това е начин и повод Благоевград да стане разпознаваем", допълни кметът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе