Извънредни новини

Масов бой на Галатасарай - Фенербахче

Масов бой на Галатасарай - Фенербахче

Грозни сцени белязаха голямото дерби на Турция между Галатасарай и Фенербахче. Двата тима направиха спиращо дъха 2:2, но не това бе водещото в случая. Веднага след края на срещата играчи на двата отбора се скупчиха в центъра на терена. Резервите на Галатасарай и фенове на отбора пробиха полицейския щит и атакуваха футболистите на Фенербахче. Телевизионните камери показаха как играч на „канарчетата" е преследван по терена и с бягство успява да се измъкне в тунела към съблекалните. Наложи се намесата на полиция, а съдията на мача Фърат Айдънус показа три червени картони. Те бяха за Баду Н'Диайе (Галатасарай) и за Жаилсон и Роберто Солдадо от Фенербахче.

С това екшънът не свърши. Мелета между фенове на Галатасарай и полицията е имало както по трибуните на „Тюрк Телеком Стадиону", така и извън стадиона. Трима играчи получиха червени картони след края на срещата.

Иначе домакините от Галатасарай изтърваха аванс от два гола. „Джим Бом" поведе с попадение на Раян Донк в 31-ата минута, а в 49-ата Мартин Линес удвои. Матийо Валбуена върна едно попадение с точно изпълнена дузпа в 66-ата минута, а шест по-късно Жаилсон изравни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе