Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Екатерина Захариева: Дипломация се прави на масата за преговори, това се случи във Варна

Екатерина Захариева: Дипломация се прави на масата за преговори, това се случи във Варна

Дипломация не се прави от телевизионния екран. Дипломация се прави на масата за преговори, това се случи във Варна. Това коментира за сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева. По думите й важен въпрос по време на историческата среща ЕС-Турция бе бежанската криза, а на българската граница няма натиск.

„Нещо, което е много важно, е ангажиментът да се нормализират отношенията", посочи тя. Захариева призна, че има неща, които предизвикват противоречия, но важното е да се фокусираме върху позитивното.

„Това е подадена ръка, оттук-нататък много работа предстои. Тонът на срещата беше изключително конструктивен", смята още външният министър. Според нея има различия по позициите, но те не се решават през медиите.

Външният министър коментира и случая с отравянето на Скрипал и обсъжданията на този проблем. България няма намерение да гони руски дипломати, посочи тя. „Напрежението е голямо", смята Захариева. Призивът е и руската страна да покаже, че е част в разследването.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе