Извънредни новини

Мартеници "Лудогорец"

Мартеници

София. И прекрасният днешен празник 1 март не мина без "Лудогорец". Инфарктното равенство 3:3, с което шампионите изхвърлиха "Лацио" от Лига Европа, раздвижи бизнеса с мартеници. Терминаторите на Стойчо Стоев, които посрещат "Валенсия" на 13 март в първия осминафинал, станаха хит по пазарите.


Пред разградската поликлиника мартениците с фланелка на "Лудогорец" са най-скъпите - по 2,50 лв., но и най-много се продават, съобщи продавачка. Тя уточни пред "Дарик", че уникатите с футболист в зелен екип са изплетени в Разград от нейна приятелка. Естествено мартениците вървяха най-вече сред малчуганите.


Бързо се ориентираха и търговците в столицата. "Излизам на пазара и първото нещо, което виждам, е мартеница с екип на Върджил Мисиджан", написа един от известните фенове на ЦСКА от кв. "Красна поляна".


Обогати се и фолклорът. "Сценаристите на "Дързост и красота" обмислят спешното включване в действието на непознатия досега брат на Ридж и Торн Форестър от забравена авантюра на баща им. Запознайте се с Крейзи Форестър (б.а. от англ. Крейзи форест - Луда гора)", написа друг запалянко в нета.


Разградски баби направиха парче за успехите на шампиона. Не пропусна да се включи и популярният Гошо от Почивка.

Шампионът строши поредния рекорд

С елиминирането на "Лацио" шампионите счупиха още един бг рекорд в Европа. С двата мача срещу "Валенсия" "Лудогорец" ще запише още 16 мача в настоящата кампания. Досегашното постижение принадлежеше на "Левски" от сезон 2005/06 г. Тогава "сините" записаха 14 двубоя в Европа и стигнаха 1/4-финал за Купата на УЕФА срещу "Шалке 04". Форматът на групите обаче включваше само по един мач срещу съперник.


Сега на прицел за футболистите на Стойчо Стоев е и рекорд на ЦСКА. "Армейците" имат 10 поредни мача без загуба (2005-2009) в ЕВропа. След поражението от "Базел" тимът на Домусчиев е в серия от 8 поредни мача без поражение. Разградчани вече оставиха в историята "червеното" постижение от 3 поредни успеха на чужд терен, записвайки общо 4.

Радио "Могадишо" отбеляза успеха

Европейските медии очаквано не пропуснаха сензационния обрат за "Лудогорец". Но славата на шампиона ни надхвърли далеч границата на Стария континент. Радио "Могадишо" от Сомалия започва резултатите от Лига Европа с мача на шампионите срещу "Лацио". Японски и виетнамски сайтове също се вълнуват от драмата на "Васил Левски". Най-мили са поляците. "Големи емоции в България, "Лацио" - елиминиран, цяла България живееше с този мач", написаха братята славяни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе