Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Иван Марков: Бях готов за световен рекорд

Иван Марков: Бях готов за световен рекорд

Второ злато за България донесе Иван Марков от европейското първенство по вдигане на тежести в Тел Авив. Националът ни спечели титлата в кат. до 85 кг с двубой от 385 кг (175+210). "Бях готов за световен рекорд в двубоя, но самото състезание не ми го позволи. След като изтървах втория опит в изхвърлянето, разбрах, че няма да успея. Трябваха ми 6 сполучливи опита", каза за "Стандарт" Марков.

Освен златния медал бургазлията носи от Тел Авив и няколко сувенира, главно магнитчета. В четвъртък националният отбор бе на кафе в посолството по покана на посланика ни в Израел. "Преди полета ще се наложи са постоим на плажа, защото трябва да освободим стаите", каза генералният секретар на федерацията ни Борислав Гидиков. След успеха на Марков в сряда вечерта треньори и щангисти отпразнуваха победата.

В тима ни има и друг повод за радост - сребърното отличие на Милка Манева в категория до 69 кг. Смолянчанката завърши с двубой от 228 кг. Българката отстъпи единствено на Дзина Сазанавец (Блрс). Другата ни състезателка в категорията - Румяна Станчева завърши осма.

"Беше едно успешно първенство. И вълнения имаше. Когато Марков не успя на единия опит заиграха и суеверията. Старшията Иван Иванов стоеше вляво, аз вдясно и веднага се разменихме", разказа Гидиков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе