Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Марков:Борисов ми благодари, че бих камбаната за преференциите

Марков:Борисов ми благодари, че бих камбаната за преференциите

Бойко Борисов ми благодари, че бих камбаната за преференциалния вот, заяви депутатът Георги Марков пред Канал 3. „Накара ме пред ръководството на ГЕРБ да изложа своите съображения. Изложих ги. Те бяха приети и ме накара да участвам в брифинга като човек, който е бил във Великото народно събрание единствен от ГЕРБ, бил е конституционен съдия, да обясни пред аудиторията нещата и както се видя ги обясних без въпроси”, разказа Марков.

Според него Борисов не е отстъпил пред БСП, а е коригирал две грешни решения на ГЕРБ. „Има моменти, в които лидерът на една партия и министър-председател, когато вижда, че са излезли от някакви рамки нещата прави покана, той не може лично да дойде да гласува в парламента, към парламентарната група на партията си да коригира това, което беше грешка, едното да възстановим преференциалното гласуване във вида, в който беше и второ, да започнем и веднага започнахме процедура по избор на нова ЦИК”, каза още депутатът.

Той обяви, че неговият съвет към ГЕРБ е отново да внесе мажоритарния избирателен закон,

"Ние трябва в удобен момент да възобновим законопроекта за мажоритарен вот и ясно да обясним на българските граждани и да отменим машинното гласуване. Защото ние вървим към Европа, учим се от западните демокрации, от централноевропейските демокрации, евро ще въвеждаме и като някакви дебили тръгваме да гласуваме с машини, в новото хилядолетие, което е тотално отхвърлено в цяла Европа. Някъде е използвано в Белгия и след като гръмват машините изборите не се състоят.

В една развита демокрация като Германия, не кой да е, а Върховният съд на Германия казва, че машините не са гаранция за честен вот, може да бъде манипулиран и го премахват. И ние сега влизаме в ситуацията на г-н Мадуро, който е избран във Венецуала с машини, а се оказва, че има милион и половина грешни гласове, а ние вървим натам. Такова чудо в Европа няма", изреди аргументите си Марков.

 

 

Не си хаби енергията в останалите 3 месеца вън от страната, защото толкова много направи в международен план, че в останалите 3 месеца моля те ходи от град на град, обикаляй страната, изхаби си енергията тук, защото аз за местните избори съм сигурен в съкрушителната победа на ГЕРБ предвид отличните ни кметове и там вотът е мажоритарен. Тук правят всичко възможно да ни победят служебно. Яви се на първо място в предизборната кампания от град на град!

Водач на евролистата?

А, чак водач на евролистата не мисля, че трябва да бъде, достатъчно е да обиколи градовете и да каже европейската перспектива за България. Защото Иванчо да питате на улицата кой е нашият навън най-добре приет, и той ще каже – Бойко бате!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе