Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

И Марешки плаши с бойкот на парламента

И Марешки плаши с бойкот на парламента

"Воля" заплаши да се включи в бойкота на парламента, ако вицепремиерите от "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов и Валери Симеонов не подадат оставки до една седмица. Това обяви шефът на партията Веселин Марешки пред БНР.

"Досега не сме правили това, което правят БСП и ДПС – с нерегистриране в парламента, защото считаме, че това е нашата работа и отговорност на всеки български депутат – да бъде в парламента и да гласува законите. Ако все пак липсата на морал, доблест, мъжество в тези двама вицепремиери продължава да надделява и това е единственият начин, ние тази седмица в Народното събрание ще обявим, че им даваме последен срок до края на седмицата – ако не, също ще предприемем мерки за нерегистриране и по този начин да постигнем това, което народът очаква - тези двамата, които срамят България, да не са част от българското правителство", заяви Марешки.

През миналата седмица депутатите от "Воля" се регистрираха за заседанията на парламента, но това не помогта на ГЕРБ и "Обединени патриоти" да получат кворум заради отсъствия в техните редици. Миналия петък от БСП и избраниците от ДПС отказаха да се регистрират в пленарната зала - с мотив, че кворумът е работа на властта, а не на опозицията.

"Ако конструкцията е програмата, ние не казваме да се срути конструкцията", подчерта Марешки и добави, че ВМРО и НФСВ си остават в коалицията, а трябва да се сменят само двамата вицепремиери:

„Надявам се, че в тези партии има по-нормални и достойни хора от тях двамата. Ако пък в партиите им няма по-достойни и нормални хора от тях, нека извън партиите да намерят и да предоставят две кандидатури, които да заемат техните места и конструкцията си остава желязна и си продължават 4-годишния мандат по програмата, която е основа на правителството", каза още Марешки.

Лидерът на „Воля" смята, че бюджетът за следващата година е най-добрият от много години насам. "Който не го подкрепи, ще си направи политическо харакири", обяви Марешки.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе