Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Манолова остава зам.-председател на парламента

Манолова остава зам.-председател на парламента

София. Мая Манолова остава заместник на председателя на парламента Михаил Миков. Народното събрание отхвърли искането на ГЕРБ за освобождаване й.

За оставката на Манолова гласуваха 106 народни представители с "против", 57 гласа бяха "за", а само един се "въздържа".

Повече от три часа отделиха депутатите, за да спорят дали Манолова има място в парламента или не.

Не моята личност и моето поведение вчера възпламениха политическа партия ГЕРБ, а Законът за МВР. Това каза заместник-председателят на парламента Мая Манолова, цитирана от "Фокус", по време на дебатите.

„За втори път в рамките на този парламент ПГ на ГЕРБ внася искане за освобождаването ми. За втори път заставам на тази трибуна, за да отговарям на тежки думи и обвинения. Първият път се отнесох изключително отговорно – прочетох десетки стенограми, анализирах критиките на опозицията, включително своето поведение. Отговорих точка по точка, запетая по запетая при предното искане", каза още тя.

„Как съм водила пленарното заседание и какво съм говорила абсолютно, неинтересува ПГ на ГЕРБ. Искат ми оставката за водене на две пленарни заседания, като на 7 май не съм говорила от парламентарната трибуна и не съм участвала в неговото водене. Дали изобщо водя пленарните заседания не интересува вносителите. Ще има и други искания за оставка, когато има приемане на други закони, които не са удобни за ГЕРБ, както е случаят със Закона за МВР", посочи още Манолова.

Лидерът на БСП Сергей Станишев защити своята колежка с думите: „Ясна е целта на тази дискусия. Не са упреците към Мая Манолова. Мая Манолова си върши работата като народен представител, като заместник-председател на парламента. Тя има подкрепата на Коалиция за България и ще я има и занапред. Тази дискусия и искането на оставката изразява философията и разбирането на вашия лидер, който казва – работа на опозицията е да пречи".

„Майче, не се притеснявай, любов моя, камъни се хвърлят само по дърво, което ражда плодове. И тя не е мъжко момиче, тя е просто пич", каза Кирил Добрев от БСП от пленарната зала. 

Припомняме, че вчера избирането на председател на временната комисия, която ще разследва срещите на президента с представители на ЕРП-тата, разгневи опозицията от ГЕРБ и тя поиска оставката на Манолова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе