Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Манолова издирва чушкопек, обвинява Борисов

Манолова издирва чушкопек, обвинява Борисов

Лидерът на гражданската формация "Изправи се.БГ" Мая Манолова обяви, че вчера е било претърсвано жилището на родителите на един от нейните активисти и поиска обяснение от МВР. 

"Днес под диктата на Борисов са тарашили жилището на майката на едно от лицата на протеста и член на Изправи се.БГ Тихомир Валериев Василев. Това е поредна репресия на Борисов и няма да го допуснем! Тишо е едно автентично и истинско лице, което е от първия ден на протеста е подложен на психологически и институционален тормоз. Претарашили са дома, мазетата, уплашили са съседите и са се канили да нарежат металната врата. Това е недопустимо. Потърпевш на подобен институционален натиск, изпратен от Борисов, може да бъде всеки протестиращ. Борисов, не ни е страх от теб! Ти умираш от страх, от протеста, от енергията, от волята на хората да те изпратят завинаги в оставка. Ще защитим всеки член на "Изправи се", заяви бившият омбудсман в профила си във Фейсбук снощи.

Тази сутрин тя даде брифинг и добави:

"След 3 часа тарашене, полицията иззема съд за варене на компоти 58/80см и уред за печене на чушки".

Манолова призова вътрешния министър да покаже въпросния уред за компоти, за да видят всички за какво става дума и обяви, че ще бъде подадена жалба по закона за вреди, нанесени от държавата.

Един от членовете на Отровното трио - адвокат Николай Хаджигенов, заяви, че служители на отдел "Наркотици" към ГДБОП-МВР и отдел "Тежки престъпления" към МВР са нахлули в жилището, в което Василев не е бил, без там да присъстват и поемни лица, както изисква законът.

"Най-категорично заявявам, че ГДБОП не е провеждала действия по претърсване и изземане по отношение на Тихомир Василев на територията на град София през последните 24 часа", заяви обаче пред БНР директорът на ГДБОП главен комисар Любомир Янев.

Очаква се официална реакция от МВР. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе