Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Манолова: Дразни ме медийната пасивност на правителството

Манолова: Дразни ме медийната пасивност на правителството

София. Дразни ме медийната пасивност на правителството. "Пламен Орешарски е човек с чувство за хумор, но е изградил стена между себе си и медиите. Той би спечелил от контакт с медиите". Това заяви заместник-председателят на парламента Мая Манолова пред бТВ.

Манолова смята премиера за обаятелен. и обвини медийните му експерти, че не са си свършили докрай работата.

Това правителство в един следващ момент ще стане ясно че е най-ефективно работещото, заради протестите, които дишат във врата на министрите и парламента, посочи социалистката.

Тя разкритикува Румен Петков, като го обвини че постоянно иска оставката на Сергей Станишев, което било разбираемо заради апетитите към председателския пост, но не били адекватни към ситуацията в момента. ГЕРБ търсят собствената си нова идентичност и дано я намерят като парламентарна опозиция.

Мая Манолова намекна, че решението на ГЕРБ да искат вот на недоверие е грешка. Да искаш вот на недоверие за цялостната политика при положение, че кабинетът има 100 дни на власт компрометира това средство на парламентарната опозиция, посочи социалистката.

Във вотове на недоверие трябва да се съберат 121 гласа, като краен резултат този вот е обречен, дори всички депутати от Атака да гласуват срещу кабинета, заедно с ГЕРБ имат 120 депутати, припомни Манолова.

Тя обаче се съгласи, че дебатите за вота на недоверие може да бъдат ползотворни на прага на подготовката на новия бюджет, когато трябва да се чуе гласа на опозицията. Ако ГЕРБ бяха по-опитни щяха да оставят вот на недоверие за цялостната политика след бюджета, каза Манолова. 

Освен че похвали проекта за нов Изборен кодекс, Мая Манолова отчете положителните страни на антиправителствените протести. Тя дори заяви, че натискът върху политиците трябва да продължи.на ЕРП-тата и въпросът с цената на тока е изяснен. Според нея, сумарно сметките са намалени през август спрямо юли и това може да се види от всяка сметка.

Не се страхуваме от вота на недоверие, уточни Манолова. Тя припомни, че за да мине вота, трябва 121 депутати да гласуват "Да", а ГЕРБ, дори заедно с "Атака" нямат толкова гласове. Манолова смята, че опозицията не е добре подготвена и затова взима грешни решения. /БЛИЦ

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе